Reseptit
30-60 min
10

Karpaloglögishotti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l karpalomehua
2 kanelitankoa
3 tähtianista
1 tl kardemummansiemeniä
3 rkl ruokosokerisiirappia
(1 dl konjakkia)

Valmistusohje

 

Karpaloglögishotti sopii toivottamaan pikkujouluvieraat tervetulleiksi perinteisen viileän kuohujuoman sijaan.

1. Kaada karpalomehu kattilaan ja nosta mukaan kaikki mausteet. Kuumenna juoma kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Peitä kannella ja anna maustua 30 minuuttia.

2. Siivilöi juoma ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna höyryäväksi, mausta ruokosokerisiirapilla ja halutessasi konjakilla. Kaada karpaloglögishotti esilämmitettyihin laseihin ja tarjoa heti.

Kokeile myös muita jouluisia juomia:
Omena-kanelishotti
Punainen glögi
Lämmin viinijuoma
Ruoka.fi: Omana-inkivääriglögi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karpaloglögishotti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X