
Karpaloglögishotti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 l karpalomehua
- 2 kanelitankoa
- 3 tähtianista
- 1 tl kardemummansiemeniä
- 3 rkl ruokosokerisiirappia
- (1 dl konjakkia)
Valmistusohje
Karpaloglögishotti sopii toivottamaan pikkujouluvieraat tervetulleiksi perinteisen viileän kuohujuoman sijaan.
1. Kaada karpalomehu kattilaan ja nosta mukaan kaikki mausteet. Kuumenna juoma kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Peitä kannella ja anna maustua 30 minuuttia.
2. Siivilöi juoma ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna höyryäväksi, mausta ruokosokerisiirapilla ja halutessasi konjakilla. Kaada karpaloglögishotti esilämmitettyihin laseihin ja tarjoa heti.
Kokeile myös muita jouluisia juomia: Omena-kanelishotti Punainen glögi Lämmin viinijuoma Ruoka.fi: Omana-inkivääriglögi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpaloglögishotti