Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpaloglögishotti

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 l karpalomehua
  • 2 kanelitankoa
  • 3 tähtianista
  • 1 tl kardemummansiemeniä
  • 3 rkl ruokosokerisiirappia
  • (1 dl konjakkia)

Valmistusohje

 

Karpaloglögishotti sopii toivottamaan pikkujouluvieraat tervetulleiksi perinteisen viileän kuohujuoman sijaan.

1. Kaada karpalomehu kattilaan ja nosta mukaan kaikki mausteet. Kuumenna juoma kiehumispisteeseen, mutta älä keitä. Peitä kannella ja anna maustua 30 minuuttia.

2. Siivilöi juoma ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna höyryäväksi, mausta ruokosokerisiirapilla ja halutessasi konjakilla. Kaada karpaloglögishotti esilämmitettyihin laseihin ja tarjoa heti.

Kokeile myös muita jouluisia juomia: Omena-kanelishotti Punainen glögi Lämmin viinijuoma Ruoka.fi: Omana-inkivääriglögi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpaloglögishotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.