Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvishampurilainen

Kasvishampurilainen grillissä on mehevä, maukas ja täyttävä. Perinteisten pihvien sijaan hampurilaisten väliin sujautetaan grillattuja portobellosieniä sekä halloumijuustoa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kasvishampurilainen

  • 4 portobellosientä tai 8 grilliherkkusientä
  • 4 hampurilaissämpylää tai täysjyväsämpylää

Marinadi

  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1 pkt halloumijuustoa
  • 1 avokado
  • ½ sitruunan mehu
  • rapeaa salaattia

Valmistusohje

Kasvishampurilainen valmistuu grillissä helposti näin:

1. Puhdista sienet ja irrota jalat. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi sienien päälle ja anna marinoitua noin 5 minuuttia.

2. Grillaa sekä herkkusienet molem- min puolin että viipaloitu halloumi- juusto. Grillaa myös sämpylät.

3. Halkaise avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha. Muussaa haarukalla ja lisää sitruunamehu.

4. Levitä avokadotahnaa sämpylän pohjalle, lisää päälle pestyä salaattia, halloumjuustoa ja sienet. Paina kansi päälle ja nauti kasvishampurilainen heti.

Vinkki! Jos kaipaat vielä extrakastiketta hampurilaisen väliin, sekoita 1⁄2 dl majoneesia ja 1 dl kermaviiliä ja lisää joukkoon reilusti chilikastiketta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2017.

Lisää meheviä burgereita:

silakkahampurilainen

Silakkahampurilainen

kanahampurilainen

Kanahampurilainen

luksushampurilainen

Luksushapurilainen

Ruoka.fi: Hampurilaiset grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvishampurilainen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.