Kasvishampurilainen kesägrillistä

Kasvishampurilainen kesägrillistä 

30
min
4 annosta
alle 30 min
Perinteisten pihvien sijaan hapurilaisten väliin sujautetaan grillattuja portobellosieniä.

Ainekset

4 portobellosientä tai 8 grilliherkkusientä
4 hampurilaissämpylää tai täysjyväsämpylää

Marinadi

2 rkl soijaa
2 rkl ketsuppia
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

1 pkt halloumijuustoa
1 avokado
1/2 sitruunan mehu
rapeaa salaattia

Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja irrota jalat. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi sienien päälle ja anna marinoitua noin 5 minuuttia.

2. Grillaa sekä herkkusienet molem- min puolin että viipaloitu halloumi- juusto. Grillaa myös sämpylät.

3. Halkaise avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha. Muussaa haarukalla ja lisää sitruunamehu.

4. Levitä avokadotahnaa sämpylän pohjalle, lisää päälle pestyä salaattia, halloumjuustoa ja sienet. Paina kansi päälle ja nauti.

Vinkki: Jos kaipaat vielä extrakastiketta hampurilaisen väliin, sekoita 1⁄2 dl majoneesia ja 1 dl kermaviiliä ja lisää joukkoon reilusti chilikastiketta.

Resepti on julkaiastu Kotiliedessä 10/17.

Lisää meheviä burgereita:

silakkahampurilainen

Silakkahampurilainen

kanahampurilainen

Kanahampurilainen

luksushampurilainen

Luksushapurilainen

Ruoka.fi: Hampurilaiset grillissä

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
13.06.2017
kaisa Nieminen
jorma Marstio / Otavamedia