Kati Tervon uunikala
Uunikala ja kasvikset on yksi Kati Tervon suosikkiresepteistä. Ruoka on harvinaisen yksinkertainen valmistaa, kun koko ateria valmistuu näppärästi yhdellä pellillä. Tästä ruoasta tykkäävät Tervojen perheessä kaikki, niin Jari-mies kuin Kalle-poikakin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 1 kokonainen nieriä, taimen tai siika
- 2 perunaa
- 1 porkkana
- 1 fenkoli
- 300 g kesäkurpitsaa
- 10 kpl vihreitä taitepapuja
- 1 pieni punajuuri
- Provencen-yrttimausteseosta
- fenkolinsiemeniä
- aurinkokuivattua tomaattia tai sitruuna
- merisuolaa
- 1 dl korppujauhoja
- voi-kasviöljyseosta (esim. Oivariini)
Valmistusohje
- Poista kalan kidukset, huuhtaise kala juoksevan veden alla ja pyyhi se kuivaksi.
- Asettele pyyhitty kala leivinpaperin päälle uunivuokaan. Siika on syytä myös suomustaa.
- Laita kalan vatsaan aurinkokuivattuja tomaatteja (tai sitruunan siivuja), fenkolinsiemeniä, yrttiseosta ja suolaa. Lisää kalan pintaan hieman korppujauhoa (tai parmesaaniraastetta), yrittiseosta ja suolaa sekä nokareita Oivariinia (jos laitat juustoa, Oivariinia ei tarvita).
- Pienityt kasvikset asetellaan molemmin puolin kalaa. Ripottele myös niille mausteita, suolaa ja nokareita Oivariinia (tai hieman parmesaania). Malta siivuttaa ja pieniä kasvikset tarpeeksi ohuiksi. Näin ne kypsyvät varmasti ja imevät parhaiten makua kalasta irtoavasta nesteestä.
- Työnnä vuoka uunin alaosaan 200 asteeseen ja anna kypsyä rauhassa noin 45 minuuttia. Kasviksia voit kerran pari kohennella kapustalla. Kala on kypsää, kun evät irtoavat helposti. Jos haluat kalannahan rapsakaksi, laita lopuksi grillivastus päälle 5 minuutiksi. Lisukkeita ei välttämättä kaivata.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kati Tervon uunikala