Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermainen tortellinivuoka

Kermainen tortellinivuoka valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla. Kermainen, pestolla ryyditetty kastike niputtaa kasvikset, pastanyytit ja saunapalvikinkun yhteen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kermainen tortellinivuoka

  • 1 pkt (250 g) pinaatti-ricottatäytteisiä tortellineja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 hoikka kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 200 g saunapalvikinkkua
  • 1 dl pestokastiketta
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Kermainen tortellinivuoka tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuutioi yksi hoikka kesäkurpitsa, suikaloi punainen paprika. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna kolme valkosipulinkynttä. Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä paistinpannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi.
  3. Keitä paketti pinaatti-ricottatäytteisiä tortellineja kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja kumoa uunivuokaan.
  4. Suikaloi 200 grammaa saunapalvikinkkua.
  5. Sekoita desilitra pestokastiketta, tölkki ruokakermaa sekä puoli teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallinen mustapippuria. 
  6. Sekoita keitetyt tortellinit, kuullotetut kasvikset, pesto-kermaseos sekä 200 grammaa suikaloitua saunapalvikinkkua uunivuoassa. Lisää pinnalle sata grammaa juustoraastetta.
  7. Paista tortellinivuokaa noin 30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
  8. Tarjoa kermainen tortellinivuoka raikkaan salaatin kanssa.

Lue myös: Valmiit tortellonit – arki-illan pelastus: Nämä nopeat ja helpot pasta-ateriat maistuvat kaikille!

Lue myös Anna.fi: Nopea tomaatti-tortellinikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermainen tortellinivuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.