Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

Kesäkurpitsa-kukkakaalikeittoon tulee latinotwisti tomaatista, chilistä ja yrteistä. Keittolautaselle voi ripotella rapeaksi suutuntumaksi myös maissilastuja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

  • noin 500 g kesäkurpitsaa
  • noin 500 g kukkakaalia
  • ½–1 chili
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g sulatejuustoa
  • 1 dl silputta meiramia
  • ja/tai korianteria

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto valmistetaan näin:

1. Kuutioi kesäkurpitsa ja lohko kukkakaali. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna hedelmä.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutiot.

3. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota siinä ensin chilisilppua ja sitten kaikkia kasviksia hetki. Lisää kuuma kasvisliemi, tomaattisäilyke ja mausteet. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Soseuta keitto ja lisää joukkoon sulatejuusto. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi silputut yrtit.

Lisää reseptejä:

Kesäkeitto Porkkanasosekeitto

Katso myös Anna.fi: Kvinoa-kasviskeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.