Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto
Kesäkurpitsa-kukkakaalikeittoon tulee latinotwisti tomaatista, chilistä ja yrteistä. Keittolautaselle voi ripotella rapeaksi suutuntumaksi myös maissilastuja.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto
- noin 500 g kesäkurpitsaa
- noin 500 g kukkakaalia
- ½–1 chili
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 100 g sulatejuustoa
- 1 dl silputta meiramia
- ja/tai korianteria
Valmistusohje
Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto valmistetaan näin:
1. Kuutioi kesäkurpitsa ja lohko kukkakaali. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna hedelmä.
2. Kiehauta vesi ja liemikuutiot.
3. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota siinä ensin chilisilppua ja sitten kaikkia kasviksia hetki. Lisää kuuma kasvisliemi, tomaattisäilyke ja mausteet. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
4. Soseuta keitto ja lisää joukkoon sulatejuusto. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi silputut yrtit.
Lisää reseptejä:
Katso myös Anna.fi: Kvinoa-kasviskeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto