1. Vatkaa viisi kananmunaa, kaksi desilitraa raakaruokosokeria, ja desilitra sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eli kolme ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, pussi hasselpähkinärouhetta, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista ruokasoodaa ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria keskenään. Lisää kuivat aineet ja kaksi desilitraa oliiviöljyä vuorotellen taikinaan. Lisää viimeiseksi yhden sitruunan rastettu kuori ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
3. Vatkaa kuorrutuksen aineet eli 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 225 grammaa tomusokeria, 50 grammaa pehmeää voita ja puoli teelusikallista vaniljasokeria keskenään sähkövatkaimella ja levitä kuorrutus jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
4. Valmista kesäkurpitsaremmit. Leikkaa kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi. Raasta kulhoon kahden sitruunan kuoret ja sekoita joukkoon desilitra sokeria ja kesäkurpitsaviipaleet. Sekoita käsin, että sitruunankuorta ja sokeria tarttuu kosteisiin kesäkurpitsaviipaleisiin. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle pellille ja paista 100 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
5. Jäähdytä viipaleet ja irrota viipaleet leivinpaperista kulhoon, jossa on sokeria. Pyöritä viipaleet vielä sokerissa ja koristele kesäkurpitsakakku niillä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2022.
Lue myös: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään
Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsakakku