Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsakakku

Mehevistä mehevin kesäkurpitsakakku leivotaan voin sijaan oliiviöljyyn. Kesäkurpitsaraaste mehevöittää taikinan ja koristeremmit viimeistelevät kakun. Pellillisestä riittää isolle porukalle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsakakku pellillinen

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl raakaruokosokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 125 g hasselpähkinärouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 kesäkurpitsa

Kesäkurpitsakakku, kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 225 g tomusokeria
  • 50 g pehmeää voita
  • ½ tl vaniljasokeria

Kesäkurpitsaremmit

  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sokeria

Pinnalle

  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Kesäkurpitsakakku pellillinen leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa viisi kananmunaa, kaksi desilitraa raakaruokosokeria, ja desilitra sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eli kolme ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, pussi hasselpähkinärouhetta, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista ruokasoodaa ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria keskenään. Lisää kuivat aineet ja kaksi desilitraa oliiviöljyä vuorotellen taikinaan. Lisää viimeiseksi yhden sitruunan rastettu kuori ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

3. Vatkaa kuorrutuksen aineet eli 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 225 grammaa tomusokeria, 50 grammaa pehmeää voita ja puoli teelusikallista vaniljasokeria keskenään sähkövatkaimella ja levitä kuorrutus jäähtyneen piirakkapohjan päälle.

4. Valmista kesäkurpitsaremmit. Leikkaa kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi. Raasta kulhoon kahden sitruunan kuoret ja sekoita joukkoon desilitra sokeria ja kesäkurpitsaviipaleet. Sekoita käsin, että sitruunankuorta ja sokeria tarttuu kosteisiin kesäkurpitsaviipaleisiin. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle pellille ja paista 100 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

5. Jäähdytä viipaleet ja irrota viipaleet leivinpaperista kulhoon, jossa on sokeria. Pyöritä viipaleet vielä sokerissa ja koristele kesäkurpitsakakku niillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2022.

Lue myös: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.