Reseptit
30-60 min
12

Kesäkurpitsamuffinit

Vegaaniset kesäkurpitsakuppikakut saavat kauniin värinsä porkkanamehusta. Kesäkurpitsamuffinien kuohkea päällinen on maustettu rosmariinilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Porkkana-kesäkurpitsamuffinit:

4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl leseitä
1 1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3/4 dl öljyä
2 3/4 dl porkkanamehua
2 dl kesäkurpitsaa raastettuna
3 valkosipulinkynttä
2 rkl timjamia hienonnetuna
1 dl soijakermaa
2 prk vegaanista maustamatonta tuo- rejuustoa (esim. Tofutti)
3 oksaa rosmariinia
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Sekoita 4 dl vehnäjauhoja, 1 1⁄2 dl leseitä, 1 1⁄2 tl suolaa, 2 tl leivinjauhetta ja 1 tl ruokasoodaa keskenään tilavassa kulhossa. Mittaa 1 rkl valkoviinietikkaa, 3/4 dl öljyä ja 2 3/4 dl porkkanamehua valmiiksi kannuun tai pieneen kulhoon.

2. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Tarvitset 2 3/4 dl raastetta. Hienonna 2 ruokalusikallista timjamia.

3. Kaada neste pikkuhiljaa jauhojen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kesäkurpitsa, 3 puristettua valkosipulinkynttä ja hienonnettu timjami. Sekoita tasaiseksi.

4. Aseta paperiset muffinivuoat muffinipelteihin tai käytä tukevia muffinivuokia. Lusikoi taikinaa vuokiin 2/3 vuoan syvyydestä. Nosta 200-asteiseen uuniin 25 minuutiksi.

5. Valmista kuorrute 2 prk vegaanista maustamatonta tuorejuustoa kulhoon, sekoita joukkoon vaahto muutamassa osassa. Lisää rosmariini, 1/2 tl suolaa ja mustapippuria myllystä. Lusikoi seos pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan. Pursotinpussin voi laittaa seisomaan korkeaan lasiin, jotta seos pysyy siististi pussissa.

6. Kun muffinit ovat jäähtyneet kunnolla pursota kuorrutetta reilusti muffinien päälle, koristele rosmariininlehdellä ja tarjoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/19.

Katso myös: Suklaapossun helpot ja mehevät porkkanamuffinit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsamuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X