1. Raasta kahdesta sitruunasta kuori ja purista mehu.
2. Viipaloi kaksi kesäkurpitsaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi keittiömandoliinilla tai veitsellä. Paahda viipaleet kuivalla kuumalla parilalla. Grilliraidat tuovat kesäkurpitsaan hyvän maun. Asettele paahdetut viipaleet laakeaan kulhoon päällekkäin sitä mukaa kun paistat niitä. Ripottele väleihin sitruunankuoriraastetta, sitruunamehua maun mukaan, kaksi teelusikallista suolaa ja pirskottele väleihin oliiviöljyä.
3. Kun kaikki viipaleet on paistettu ja maustettu, laita ne desinfioituun hillopurkkiin. Kaada päälle oliiviöljyä niin paljon, että kesäkurpitsat uppoavat nesteeseen. Kopauta välillä purkkia pöytää vasten, että ilmakuplat lähtevät pois ja purkista tulee ilmatiivis.
4. Kesäkurpitsan säilöntä öljyyn: varmista, että kesäkurpitsaviipaleet jäävät oliiviöljyn alle. Sulje korkki ja nosta jääkaappiin. Kesäkurpitsat säilyvät avaamattomassa purkissa useita kuukausia. Kesäkurpitsat voi nauttia heti, mutta niiden maku paranee parin viikon jääkaappisäilytyksen aikana.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2022.
Lue myös: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään
Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsan säilöntä oliiviöljyyn