Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsan säilöntä oliiviöljyyn

Kesäkurpitsan säilöntä oliiviöljyyn kannattaa. Talvella on hauska tarjota alkupalana säilöttyjä kesäkurpitsoita. Tällä antipastolla teet vieraisiin vaikutuksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsan säilöntä oliiviöljyyn

  • 2 sitruunaa
  • 2 (à 300 g) kesäkurpitsaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl oliiviöljyä (öljyn määrä riippuu purkin koosta)

Valmistusohje

Kesäkurpitsan säilöntä oliiviöljyyn onnistuu näin:

1. Raasta kahdesta sitruunasta kuori ja purista mehu.

2. Viipaloi kaksi kesäkurpitsaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi keittiömandoliinilla tai veitsellä. Paahda viipaleet kuivalla kuumalla parilalla. Grilliraidat tuovat kesäkurpitsaan hyvän maun. Asettele paahdetut viipaleet laakeaan kulhoon päällekkäin sitä mukaa kun paistat niitä. Ripottele väleihin sitruunankuoriraastetta, sitruunamehua maun mukaan, kaksi teelusikallista suolaa ja pirskottele väleihin oliiviöljyä.

3. Kun kaikki viipaleet on paistettu ja maustettu, laita ne desinfioituun hillopurkkiin. Kaada päälle  oliiviöljyä niin paljon, että kesäkurpitsat uppoavat nesteeseen. Kopauta välillä purkkia pöytää vasten, että ilmakuplat lähtevät pois ja purkista tulee ilmatiivis.

4. Kesäkurpitsan säilöntä öljyyn: varmista, että kesäkurpitsaviipaleet jäävät oliiviöljyn alle. Sulje korkki ja nosta jääkaappiin. Kesäkurpitsat säilyvät avaamattomassa purkissa useita kuukausia. Kesäkurpitsat voi nauttia heti, mutta niiden maku paranee parin viikon jääkaappisäilytyksen aikana.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2022.

Lue myös: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsan säilöntä oliiviöljyyn

Sinun täytyy kommentoidaksesi.