Kevyt dieettikakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
- 3 kpl munia
- 1 dl sokeria
- 100 g jauhettua mantelia
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
vuokaan:
- laktoositonta rasvaa
- jauhettua mantelia
väliin:
- 1 dl vettä
- 150 g mantelimassaa
täyte:
- 2 dl vettä
- 3 rkl maissijauhoa
- 1 dl sokeria
- appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 kpl munan keltuaista
pinnalle:
- mansikoita
- tai muita marjoja
Valmistusohje
- Voitele ja jauhota piirakkapohjavuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon perunajauhoseos siivilän läpi seuloen sekä mantelijauhe. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murenna joukkoon mantelimassa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
- Kumoa torttu ritilälle ja anna jäähtyä. Halkaise torttu ja levitä väliin mantelimassa.
- Mittaa vesi, maissijauhot, sokeri sekä hyvin pestyjen sitrusten raastettu kuori ja mehu kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Lisää keltuaiset ja ota kattila liedeltä. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa ja kaada kylmänä torttupohjan syvennykseen. Korista marjoilla.
- Vinkki: kakku on laktoositon, maidoton, gluteiiniton sekä vähärasvainen ja vähäsokerinen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt dieettikakku