Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kierrepullat

Kierrepullat kätkevät sisäänsä mehevän kanelisokeritäytteen, mutta täytettä tuunaamalla pullat taipuvat vaikka mihin. Vaihda kanelitäyte esimerkiksi paistonkestävään marmeladiin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24 annosta

Ainekset

Kierrepullat, taikina

  • 5 dl maitoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g tuorehiivaa tai 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • 200 g voita tai margariinia

Kierrepullat, täyte:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia

Voitelu

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 1 dl raesokeria

Valmistusohje

Kierrepullat leivotaan helposti näin:

  1. Jos käytät leivontaan tuorehiivaa, kuumenna viisi deslitraa maitoa kädenlämpöiseksi ja murenna 50 grammaa tuorehiivaa nesteeseen. Jos käytät pullataikinaan kuivahiivaa, nesteen on oltava reilusti kättä lämpimämpää (noin 42 astetta) ja kaksi pussia kuivahiivaa sekoitetaan jauhoihin. Lisää maidon joukkoon desilitra sokeria, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää noin puolitoista litraa vehnäjauhoja taikinaan. Alusta pullataikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa 200 grammaa pehmeää voit tai margariinia. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä. 
  2. Kohota pullataikinaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä, kunnes se lähes kaksinkertaistuu tilavuudeltaan vähintään puolen tunnin ajan.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa taikina sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 30×50 cm). Levitä levylle sata grammaa pehmeää voita tai margariiia, ripottele päälle desilitra sokeria ja ruokalusikallinen kanelia. Kääri levy rullalle. Leikkaa käärö 2,5 cm paksuisiksi paloiksi ja nosta palat leikkauspinta ylöspäin paperisiin leivosvuokiin tai suoraan pellille. 
  4. Nostata kierrepullat lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes ne ovat pulleita, sileäpintaisia ja kooltaan lähes kaksinkertaisia. Voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
  5. Paista kierrepullat uunin keskiosassa 215 asteessa 11-15 minuuttia.

Lue myös: Pulla on rakastettu joka tilanteen herkku – valitse Kotilieden resepteistä oma suosikkisi

Lue myös Anna.fi/ruoka: Näin leivot täydelliset, mehevän pehmeät korvapuustit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kierrepullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.