Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Kirsikkatomaatti-vuohenjuusto Tatin

Suosittu keikauskakku sopii myös suolaiseen kahvipöytään. Makeiksi paahtuneet kirsikkatomaatit saavat seurakseen vuohenjuustoa sekä basilikaa. Helppoakin helpompi taikina poimitaan valmiina kaupan pakastealtaasta

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kirsikkatomaatti-vuohenjuusto Tatin:

4 lehtitaikinalevyä
1 rs (250 g) keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
4-6 isoa tuoretta basilikanlehteä

Valmistusohje

1. Nosta lehtitaikinalevyt sulamaan.

2. Voitele ensin kevyesti oliiviöljyllä kaksi pyöreää halkaisijaltaan noin 20 sentin piirakkavuokaa tai matalareunaista
uunivuokaa. Täytä vuoat kokonaisilla kirsikkatomaateilla niin, että kannat jäävät ylöspäin. Pirskota päälle loppu oliiviöljystä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Kypsennä tomaatteja ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nosta vuoat uunista ja jaa tasaisesti päälle viipaloitu vuohenjuusto ja hienonnetut basilikanlehdet. Nosta lämpöä uunissa 225 asteeseen.

4. Nipistä aina kaksi sulanutta taikinalevyä yhteen pidemmistä reunoistaan ja kauli levyjä hieman suuremmiksi. Pyöristä taikinapyörällä hieman reunoja. Nosta taikinalevyt täytteiden päälle ja työnnä reunat varoen tomaattien peitteeksi. Paista piirakoita 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

5. Nosta piirakat uunista ja anna jäähtyä puolisen tuntia ritilällä. Kumoa piirakat tarjoiluvadeille.

Katso lisää meheviä kasvispiirakkaohjeita: Mehevä kasvispiirakka x 5 – katso parhaat piirakkatäytteet, myös gluteenittomiin ja vegaanisiin piirakoihin!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirsikkatomaatti-vuohenjuusto Tatin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X