Reseptit
30-60 min
12
Kiitos

Kodin lakkasydän

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

7 kpl perinteisiä piparkakkuja
7 kpl Digestive-keksejä
75 g voita

täyte:

400 g sinihometuorejuustoa
50 g Aura-juustoa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
4 kpl liivatelehteä
0.5 dl sitruunamehua

päälle:

3 dl tuoreita tai pakastettuja lakkoja
3 rkl mustaherukkahilloa
2 dl tuoreita tai pakastettuja mustaherukoita
1.5 dl hyytelösokeria
1.5 dl vettä

Valmistusohje

  1. Murskaa piparit ja keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja lisää sekaan sulatettu voi.
  2. Sekoita tasaiseksi. Painele muruseos tuorekelmulla vuorattuun sydänvuokaan. Jätä kelmua reilusti reunojen yli, jotta pystyt nostamaan valmiin kakun vuoasta.
  3. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hienoksimurustettu Aura-juusto tuorejuuston sekaan. Sekoita keskenään juustot, kermavaahto ja sokeri.
  4. Liota puristetut liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun.Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseokseen, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Täytä kakun keskusta lakoilla, jätä noin 3 cm reunoista täyttämättä. Levitä mustaherukkahillo reunoille ja laita mustaherukat hillon päälle.
  6. Kuumenna vesi ja lisää hyytelösokeri, anna kiehahtaa ja jäähdytä hetki. Levitä kiille kakun pintaan.
  7. Anna jähmettyä ja tarjoile.

Muita marjaisia herkkuja

Violetti viettelys

Mustikkapiirakka

Avainsanat

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kodin lakkasydän

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X