Lime-valkosuklaajuustokakku
Lime-valkosuklaajuustokakku on tehty Charlotte-kakun tyyliin täyttämälläkekseillä vuorattu kakku juustotäytteellä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja
- 300 g savoiardi-keksejä
- maitoa kostuttamiseen
Lime-valkosuklaatäyte
- 300 g valkosuklaata
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 6 dl vispikermaa
- 6 (luomu)limettiä
Koristeluun
- 3 limettiä
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
Lime-valkosuklaajuustokakku valmistuu helposti näin:
- Valmista ensin täyte. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken.
- Notkista tuorejuusto pehmeäksi. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa sitten tuorejuusto kermavaahdon joukkoon. Lisää kermaseokseen kuuden limetin kuoriraaste sekä viiden limetin mehu samalla koko ajan vatkaten.
- Sekoita valkosuklaa kermaseokseen. Siirrä täyte sivuun odottamaan.
4. Pingota leivinpaperi korkean irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle. Asettele savoiardi-keksejä vuoan pohjalle riviin. Aloita latominen keskeltä ja etene reunoja kohden.
5. Pilko keksejä paloiksi niin, että saat täytettyä koko vuoan pohjan. Kostuta kevyesti maidolla, jotta saat pohjasta tiiviin.
6. Leikkaa reunojen kekseistä 1–2 cm pois. Kostuta toinen puoli nopeasti maidossa ja asettele pystyasentoon vuoan reunoille, keksin kuiva puoli ulospäin.
7. Kun reunat ovat valmiit, kaada täyte vuokaan ja levitä tasaisesti. Anna hyytyä jääkapissa yön yli.
8. Ennen tarjoilua irrota kakku vuoasta ja siirrä varovasti tarjoiluvadille. Koristele lime-valkosuklaajuustokakku limetin lohkoilla sekä syötävillä kukilla.
Vinkki! Leivo kevään juhlapöytään myös rento banoffeekakku.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2024.
Lue myös Anna.fi: Sitruunajuustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lime-valkosuklaajuustokakku