Kreikkalaiset pannupihvit
Kreikkalaiset pannu- eli jauhelihapihvit saavat makua fetasta, valkosipulista ja yrteistä. Maukkaat pihvit sopivat arkeen ja vierastarjottavaksikin. Tarjoa kreikkalaisten pannupihvien kanssa vaikkapa perunamuusia tai valkosipuliperunoita. Tsatsiki sopii myös pannupihvien kaveriksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kreikkalaiset pannupihvit:
- 400 g naudan tai karitsan jauhelihaa
- 100 g feta- tai salaattijuustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 kananmuna
- 1 tl oreganoa
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja basilikaa
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauheliha, kuutioidut fetajuustot, raastettu valkosipulinkynsi, kananmuna sekä mausteet ja hienonnetut yrtit.
2. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyörittele murekkeesta kostutetuin käsin neljä tasakokoista suurehkoa pihviä.
3. Paista pannupihvit huolellisesti ja kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreikkalaiset pannupihvit