Reseptit

Kuha-pinaattilasagne

Ainekset

  • 250 g pinaattilasagnea (DeCecco) (puoli pakettia )

juustokastike:

  • 1 l maitoa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 150 g emmental-juustoraastetta
  • noin 50 g parmesanisuolaa tai yrttisuolaa
  • 500-600 g kuha- tai ahvenfileitä
  • sitruunamehua
  • 2-4 porkkanaa
  • 1 parsakaali
  • ½ purjoa tai muutama kevätsipuli

Valmistusohje

Kuhapinaattilasagne
  1. Sulata rasva, sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maitoa hyvin pienissä erissä. Sekoita pohjaa myöten. Keitä valkokastiketta 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää juustoraaste.
  2. Leikkaa porkkanat pitkiksi suikaleiksi ja kiehauta ne vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Kiehauta parsakaalin kukinnot ja suikaloitu purjo tai kevätsipulit vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Keitinvesistä voit lisätä pari desilitraa valkokastikkeeseen.
  3. Mausta kalafileet suolalla tai yrttisuolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Pyyhkäise lasagnevuoka öljyllä ja levitä pinaattilasagnelevyt vuokaan. Levitä niille vähän kastiketta, puolet kalafileistä ja taas lasagnelevyjä. Seuraavaan kerrokseen vastaavasti kasviksia. Vuoan koosta riippuen voit tehdä useampia kasvis- ja kalakerroksia. Levitä päällimmäisille levyille valkokastiketta.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunissa 40-50 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa foliolla.
  • Keväisen vihreään lasagneen voit lisätä parsannuppuja, kiehautettua nokkosta tai kalan mausteeksi hienoksi leikattua tilliä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuha-pinaattilasagne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.