Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kukkapasta hernekastikkeella

Kukkapasta tuo välittömästi kesäfiiliksen. Tuorepastan sisään laminoidaan kukkia tai yrttejä. Katso videolta miten laminointi tehdään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kukkapasta

  • 400 g vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa

Kastike

  • 1 prk ricottajuustoa
  • 200 g herneitä
  • 4 rkl tuoretta minttua
  • 4 rkl tuoretta basilikaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 200 g herneitä
  • tuoreita yrttejä
  • 30 g parmesaania raastettuna
  • 4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Katso videolta, miten kukkapasta valmistetaan:

Kukkapasta hernekastikkeella valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita kaikki hernekastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Säilytä sitä jääkaapissa pastan valmistuksen ajan.
  2. Valmista pasta. Kaada jauhot pöydälle keoksi ja tee keskelle kolo munille. Riko munat jauhojen keskelle tehtyyn koloon. Yhdistä jauhot ja munat taikinaksi pikkuhiljaa munia jauhoihin sekoitellen.
  3. Painele taikinaa pöytäpintaa vasten kämmenpohjan avulla. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää hieman kananmunaa tai kylmää vettä. Taikina on aluksi todella kuivaa, mutta tasoittuu vaivaamisen aikana. Vaivaa taikinaa pöytää vasten noin 15 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Kääri sileä ja kimmoisa pastataikina kelmun sisään ja anna taikinan levätä tunti huoneenlämmössä.
  4. Käsittele aina kosteaa taikinaa, eli pidä pöydällä vain se määrä kun tarvitset. Loput voi olla kelmun sisässä pöydällä tai jääkaapissa. Muotoile pasta litteäksi palaksi ja työstä sitä pastakoneen läpi tai kauli se käsin. Taita kaulittu levy muutamaan otteeseen ja kauli taas. Näin pastasta tulee tarpeeksi vahva.
  5. Työstä taikinaa koneen läpi ohueksi tai kauli käsin.
  6. Nosta pastalevy valoa vasten ja kokeile kuultako kätesi levyn läpi. Silloin pasta on tarpeeksi ohutta. Käsin kaulittaessa levyä ei saa aivan yhtä ohueksi kuin koneella, mutta se ei haittaa.
  7. Aseta ohut taikina hieman jauhotetulle alustalle. Suihkauta tai pyyhkäise vähän vettä pastan pintaan ja asettele yrtinlehtiä tai kukkia pastan päälle. Täytä vain puolet pinnasta, että voit kääntää toisen puolen yrttien ja kukkien päälle. Kauli tai työstä taikina pastakoneen läpi, että yrtit ja kukat painautuvat kahden taikinalevyn väliin.
  8. Leikkaa pastalevy nyt haluamaasi muotoon. Voit esimerkiksi rullata pastataikinan löyhästi ja leikata veitsellä pastasta parin sentin levyisiä suikaleita. Jätä pasta pöydälle keittiöliinan alle. Työstä loput taikinasta.
  9. Asettele ison tarjoilukulhon pohjalle hernekastike.
  10. Keitä pasta runsaassa vedessä suolatussa vedessä noin 1–2 minuutin ajan ja nostele kuuma pasta hernekastikkeen päälle. Koristele herneillä ja syötävillä kukilla. Lorauta päälle oliiviöljyä ja raasta päälle halutessasi parmesaania.

Vinkki! Kokeile myös muita herkullisia pastakastikkeita.

Kukkapasta
Kukkapasta vie ajatukset kesään. Tuorepasta on helppo tehdä itse. © Niclas Mäkelä

Lue myös Anna.fi: Kokosimme Annan parhaat pastaohjeet yhteen, nappaa ideoita tästä!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkapasta hernekastikkeella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.