Reseptit
4
Kiitos

Lehtikaali-caesarsalaatti

Lehtikaali-caesarsalaatti tehdään trendikkäästä lehtikaalista, joka kannattaa leikata ohuiksi helposti pureskeltaviksi suikaleiksi. Mukaan salaattiin lisätään myös katkarapuja, maalaisleipää ja parmesaanilastuja. Caesarkastike kruunaa ruokaisan salaatin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lehtikaali-caesarsalaatti:

300 g lehtikaalia
¼ maalaisleipää
3 rkl öljyä
2 dl pakastekatkarapuja
1 dl parmesaanijuustolastuja

CAESARKASTIKE

1 valkosipulinkynsi
4 anjovisfilettä
0,5 dl parmesaanijuustoraastetta
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 dl majoneesia

Valmistusohje

1. Pese lehtikaali. Laita kaksi lehteä vastakkain ja leikkaa kova ranka pois. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa maalaisleipä kuutioiksi, käytä eilisen päivän leipää. Paista leipäkuutioita öljytyllä paistinpannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi.

2. Tee kastike. Sekoita majoneesin joukkoon hienonnettu valkosipuli, soseutetut anjovisfileet, parmesaanijuustoraaste, sitruunamehu ja mustapippuri. Voit soseuttaa sauvasekoitimella kastikkeen tasaiseksi. Sekoita kastike lehtikaalin joukkoon. Anna lehtikaali-caesarsalaatin maustua kylmässä noin 30 minuuttia.

3. Sulata katkaravut. Vuole kuorimaveitsellä lastuja parmesaanijuustosta. Yhdistä lehtikaali-caesarsalaatin kaikki ainekset ja ripottele pinnalle vielä parmesaanijuustolastuja.

Kokeile myös muita ruokaisia salaattireseptejä:
Cobbin salaatti
Kasvis-nuudelisalaatti
Munakokkeli-kasvissalaatti
Ruoka.fi: Kukkakaali-linssisalaatti

Avainsanat

Raaka-aineet:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Lieneekö e-lehtiversio kesäksi, ”tilaus” tullut tehdyksi. Toivottavasti. M-L Tevä

Kommentoi juttua: Lehtikaali-caesarsalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X