Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Liekkikakku (Flammenküche) vuohenjuustolla ja viinirypäleillä

Flammenküche (liekkikakku) eli tarte flambée on alsacelainen, pizzaa muistuttava ruokalaji. Syksyisessä versiossa täytteeseen laitetaan vuohenjuustoa, viinirypäleitä ja saksanpähkinöitä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pohja

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 15 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 ¼ dl vettä

Täyte

  • 2 dl ranskankermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 150 g viinirypäleitä
  • 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Vaivaa pöydän päällä tasaiseksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Valmista täytteet sillä aikaa kun taikina kohoaa.. Lisää ranskankerman joukkoon ripaus suolaa, pippuria ja muskottipähkinää ja sekoita. Murentele vuohenjuusto. Puolita viinirypäleet. Rouhi saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi
  3. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja kaulitse palat soikeiksi, hyvin ohuiksi pohjiksi. Levitä päälle ranskankermaseosta. Lisää vuohenjuusto, viinirypäleet ja pähkinärouhe.
  4. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa (vähintään 250 asteessa) 10-15 minuuttia. Tarjoa heti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Liekkikakku (Flammenküche) vuohenjuustolla ja viinirypäleillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.