Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limoncello

Kotitekoinen limoncello on sitä maukkaampaa, mitä kauemmin maltat antaa juoman tekeytyä. Katso helppo ohje italialaisten rakastamaan sitruunalikööriin, joka on myös mainio lahjaidea!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Limoncello

  • 5-6 luomusitruunaa
  • 5 dl sokeritonta vodkaa (esim. Dry Vodka)
  • 5 dl vettä
  • 200-250 g sokeria

Valmistusohje

Katso videolta, miten limoncello valmistetaan:

Limoncello valmistuu helposti näin:

  1. Pese sitruunat huolellisesti. Kuori sitruunoista perunankuorimaveitsellä mahdollisimman ohuita kuorisiivuja. Varo kuorimasta valkoista osaa, sillä se tekee limoncellosta kitkerää.
  2. Laita kuoret kannelliseen lasipulloon tai -purkkiin. Kaada mukaan vodka.
  3. Laita sitruuna-alkoholiseos tekeytymään vähintään 10 päiväksi pimeään huoneenlämpöiseen paikkaan, kunnes kuoret ovat valkoisia. Ravista tai sekoita seosta muutaman kerran viikossa.
  4. Siivilöi kuoret alkoholista.
  5. Valmista sokeriliemi. Kiehauta vesi ja sulata siihen sokeri. Jäähdytä.
  6. Yhdistä sokeriliemi ja alkoholi. Pullota juoma.
  7. Anna limoncellon tekeytyä jääkaapissa vielä kaksi viikkoa. Valmista valmiista likööristä esimerkiksi trendikäs limoncello spritz.

Vinkki! Mitä kauemmin maltat antaa kuorien tekeytyä alkoholissa – kuukauden tai pidempäänkin – sitä syvempi sitruunan maku liköörissä on. Jos laitat limoncellon valmistumaan alkukeväästä, saat kesäksi elämäsi parasta likööriä.

Vinkki! Tästä ohjeesta tulee litra limoncelloa. Tuplaamalla ohjeen saat pullon itselle ja lahjaksi ystävälle.

limoncello
Limoncellon valmistus vaatii kärsivällisyyttä, mutta valmiin liköörin maku palkitsee. © Alina Koskela

Lue myös Anna.fi: Limoncello-mousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limoncello

Lukija79667

Kas kun ei ollut ohjetta pika-Limoncelloon, jossa antaa aineksien tekeytyä yön yli ja sitten sous videen 58° veteen n. 3,5-4h. Siivilöinti, jäähdytys ja valmis on.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.