Limoncello-leivokset
Limoncello-leivokset ovat sitruunaisen raikkaita tarjottavia. Levitä jäähtyneiden leivosten päälle nokare lemoncurdia ja nauti.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Limoncello-leivosten pohja:
- 150 g digestive-keksiä
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
Limoncello-täyte:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 kananmuna
- 1 rkl limoncellositruunalikööriä tai sitruunamehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
Limoncello-leivosten pinnalle:
- lemoncurdia
Valmistusohje
1. Hienonna keksit monitoimikoneella tasaiseksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele keksiseos pienien silikonileivosmuottien tai muffinivuokien pohjalle.
2. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauho ja kananmuna keskenään. Mausta seos sitruunaliköörillä tai -mehulla ja raastetulla sitruunan kuorella.
3. Jaa seos tasaisesti keksipohjien päälle. Paista leivoksia 200-asteisen uunin keskitasossa 15-20 minuuttia, koosta riippuen.
4. Anna leivosten jäähtyä vuoassa kunnolla ennen irrottamista. Irrota leivokset vuoista käyttäen veitsen terää apuna. Levitä leivosten päälle nokare lemoncurdia.
Katso myös: Kakku ja leivokset kruunaavat kahvipöydän
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Zabaione-täytteiset vadelmaleivokset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Limoncello-leivokset