Limoncello-leivokset Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limoncello-leivokset

Limoncello-leivokset ovat sitruunaisen raikkaita tarjottavia.  Levitä jäähtyneiden leivosten päälle nokare lemoncurdia ja nauti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Limoncello-leivosten pohja:

  • 150 g digestive-keksiä
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia

Limoncello-täyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl limoncellositruunalikööriä tai sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Limoncello-leivosten pinnalle:

  • lemoncurdia

Valmistusohje

1. Hienonna keksit monitoimikoneella tasaiseksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele keksiseos pienien silikonileivosmuottien tai muffinivuokien pohjalle.

2. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauho ja kananmuna keskenään. Mausta seos sitruunaliköörillä tai -mehulla ja raastetulla sitruunan kuorella.

3. Jaa seos tasaisesti keksipohjien päälle. Paista leivoksia 200-asteisen uunin keskitasossa 15-20 minuuttia, koosta riippuen.

4. Anna leivosten jäähtyä vuoassa kunnolla ennen irrottamista. Irrota leivokset vuoista käyttäen veitsen terää apuna. Levitä leivosten päälle nokare lemoncurdia.

Katso myös: Kakku ja leivokset kruunaavat kahvipöydän

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Zabaione-täytteiset vadelmaleivokset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limoncello-leivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.