pizzapohja
Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Löysäpipon pizzapohja juureen

Hapanjuurileipuri Eliisa Kuuselan ohje Löysäpipon pizzapohja valmistuu lähes itsekseen. Se tehdään hapanjuureen ja kohotetaan yön yli jääkaapissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pizzapohja juureen:

260 g haaleaa vettä
100 g virkeää ja vahvaa juurta
400 g vehnäjauhoja (lähes kaikki vehnäjauhot toimivat)
10 g suolaa (tai maun mukaan)
1 rkl oliiviöljyä
Mainos

Valmistusohje

1. Sekoita 260 grammaa haaleaa vettä, 100 grammaa virkeää ja vahvaa juurta, 400 grammaa vehnäjauhoja sekä kymmenen grammaa suolaa. Jätä taikina tekeytymään puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.

2. Lisää yksi ruokalusikallinen öljyä painellen. Taittele ja venyttele taikinaa ainakin noin neljä kertaa kolmen tunnin aikana. Pidä taikina koko ajan huoneenlämmössä lämpimässä paikassa. Taittelu ja ve­nyttely tekee taikinaan sitkoa, sitä ei tarvitse siis vaivata.

3. Kaada taikina pöydälle ja muo­toile se tiukaksi palloksi pyörittäen taikinaa pöytäpintaa vasten. Kitka muodostaa taikinasta tiukan pallon. Nosta taikin astiaan. Anna kohota puoli tuntia huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin yöksi. Sulje astia hyvin muovipussin sisään tai kan­nella, ettei kosteus karkaa.

4. Ota taikina esille noin puolitois­ta tuntia ennen paistamista. Kaada se jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä jauhotetuin käsin yksi pellil­linen tai neljä pyöreää pizzaa. Voit muotoilla sen suoraan leivinpaperin päälle. Venyttele taikinaa kevyesti ja painele reunoja ulospäin, kunnes tai­kina on suurin piirtein pellin kokoi­nen. Reunat saavat jäädä paksuiksi.

5. Täytä pizza ja paista 250 asteessa noin 20 minuuttia uunin pizzanpais­totoiminnolla tai tasalämmöllä.

Ohje on Eliisa Kuuselan kirjasta Leipävallankumous (Readme).

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Ihastuitko napolilaiseen pizzaan? Näin onnistut pizzan teossa myös kotona

Lue myös Anna.fi/Ruoka:  Perjantai-pizza – vuohenjuustoa, kinkkua, rucolaa ja tomaattia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Löysäpipon pizzapohja juureen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X