Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maissileipä

Maissileipä kuuluu olennaisena osana Amerikan etelävaltioiden ruokapöytään, jossa se tarjotaan ruoan lisukkeena ja nautitaan niin vaahterasiirapin, pekonin kuin voin ja hunajankin kanssa. Leipä on helppo ja nopea tehdä ja lopputulos hurmaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Maissileipä

  • 2½ dl maissijauhoja
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ tl suolaa
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 kananmunaa

Vuoan voiteluun

  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Maissileipä valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, öljy ja hunaja. Lisää kuivat aineet vähitellen jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
  2. Voitele noin 1,5 litran vetoinen leipävuoka öljyllä. Valuta taikina vuokaan.
  3. Paista maissileipä 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa maissileipä pekonihillon kera.

maissileipä
Maissileipä kuuluu olennaisena osana Amerikan etelävaltioiden ruokapöytään.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2024.

Lue myös Anna.fi: Vehnä- tai maissitortillat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maissileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.