Maissileipä
Maissileipä kuuluu olennaisena osana Amerikan etelävaltioiden ruokapöytään, jossa se tarjotaan ruoan lisukkeena ja nautitaan niin vaahterasiirapin, pekonin kuin voin ja hunajankin kanssa. Leipä on helppo ja nopea tehdä ja lopputulos hurmaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 1 annos
Ainekset
Maissileipä
- 2½ dl maissijauhoja
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1½ tl suolaa
- 3 dl maustamatonta jogurttia
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 2 kananmunaa
Vuoan voiteluun
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Maissileipä valmistuu helposti näin:
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, öljy ja hunaja. Lisää kuivat aineet vähitellen jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele noin 1,5 litran vetoinen leipävuoka öljyllä. Valuta taikina vuokaan.
- Paista maissileipä 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki! Tarjoa maissileipä pekonihillon kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2024.
Lue myös Anna.fi: Vehnä- tai maissitortillat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maissileipä