Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mannavanukas ja kinuskivaahto

Mannavanukas haastaa perinteisen pannarin. Kirpeät karviaiset tuovat herkullista hapokkuutta rustiikkiseen mannavanukkaaseen. Mannavanukkaan makuparin, kinuskivaahdon, salaisuus poltetusta sokerista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mannavanukas

  • 50 g voita
  • 4 dl täysmaitoa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 rkl konjakkia tai rommia
  • 1 kpl appelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl mannasuurimoita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3-4 dl karviaisia

Kinuskivaahto

  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Mannavanukas ja kinuskivaahto tehdään helposti näin:

  1. Valmista ensin kinuskivaahto. Paahda yksi desilitra sokeria valurautapannulla sekoittamatta, kunnes sokeri sulaa ja paahtuu vaaleanruskeaksi. Lisää varovasti kaksi desilitraa kuohukermaa ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen niin kauan, kunnes sokeri sulaa. Valuta seos kulhoon ja jäähdytä jääkaapissa.
  2. Sulata 50 grammaa voita. Sekoita kulhossa neljä desilitraa täysmaitoa, kolme kananmunaa, yksi desilitra sokeria ja halutessasi yksi ruokalusikallinen konjakkia tai rommia sekaisin. Raasta joukkoon yhden huolella pestyn appelsiinin kuori. Sekoita yksi desilitra mannasuurimoita, yksi ruokalusikallinen vaniljasokeria ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja lisää taikinaan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi taikinaan voisula. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan.
  3. Valuta taikina valurautapannulle, uunivuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle kolmesta neljään desilitraan puhdistettuja karviaisia. Paista mannavanukas 200 asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  4. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi ja tarjoa mannavanukas piiraan kanssa.

Lue myös: Clafoutis

Lue myös Anna.fi: Mansikka-sitruuna-unikonsiemenpannukakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mannavanukas ja kinuskivaahto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.