Marokkolainen sitruunakana
Marokkolaisessa broileritaginessa arabikeittiön mausteinen makumaailma hurmaa tuoksullaan ja täyteläisyydellään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
Ainekset
Marokkolainen sitruunakana:
- 4 kpl broilerin rintaleikettä
- tai koipi-reisipalaa
- 2 rkl öljyä
- tai voita
- 1-2 sipulia
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 kpl mietoja chilipalkoja
- yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl sahramia
- 2 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- kanelitanko
- 1 dl keltaisia rusinoita
- 100 g kuorittuja manteleita
- 2 ½ dl vettä
- 1 nippu (sileälehtistä) persiljaa
- 1 nippu tuoretta korianteria
- 150 g vihreitä oliiveja
Valmistusohje
Marokkolainen sitruunakana tehdään helposti näin:
1. Huuhdo ja kuivaa broileripalat. Ruskista liha kevyesti öljy-voiseoksessa. Siirrä broileripalat pataan tai marokkolaiseen tagine-astiaan.
2. Ruskista silputut sipulit, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää joukkoon mausteet, rusinat, manteli ja vesi sekä silputut yrtit ja oliivit. Kaada seos pataan broileripalojen päälle.
3. Kypsennä ruokaa padassa miedolla lämmöllä tai 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa kuskusryynien tai riisin kanssa.
Lue myös: Pataruoka maistuu pakkasella
Lue myös Anna.fi/ruoka: Kolmen sipulin kanapata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolainen sitruunakana
Missä kohtaa sitruunankuoriraaste ja -mehu lisätään?
Entä laitetaanko tuo korianterinippu todella pataan tunniksi? Muissa lähtiessä sanotaan, että korianteria ei kannata kypsentää pitkiä aikoja.