Reseptit
yli 60 min
4

Marokkolainen sitruunakana

Marokkolaisessa broileritaginessa arabikeittiön mausteinen makumaailma hurmaa tuoksullaan ja täyteläisyydellään.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marokkolainen sitruunakana:

4 kpl broilerin rintaleikettä
tai koipi-reisipalaa
2 rkl öljyä
tai voita
1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 kpl mietoja chilipalkoja
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
0.5 tl jauhettua juustokuminaa
0.5 tl paprikajauhetta
0.5 tl sahramia
2 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria
kanelitanko
1 dl keltaisia rusinoita
100 g kuorittuja manteleita
2.5 dl vettä
1 nippu (sileälehtistä) persiljaa
1 nippu tuoretta korianteria
150 g vihreitä oliiveja

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuivaa broileripalat. Ruskista liha kevyesti öljy-voiseoksessa. Siirrä broileripalat pataan tai marokkolaiseen tagine-astiaan.

2. Ruskista silputut sipulit, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää joukkoon mausteet, rusinat, manteli ja vesi sekä silputut yrtit ja oliivit. Kaada seos pataan broileripalojen päälle.

3. Kypsennä ruokaa padassa miedolla lämmöllä tai 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa kuskusryynien tai riisin kanssa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Missä kohtaa sitruunankuoriraaste ja -mehu lisätään?

Entä laitetaanko tuo korianterinippu todella pataan tunniksi? Muissa lähtiessä sanotaan, että korianteria ei kannata kypsentää pitkiä aikoja.

Kommentoi juttua: Marokkolainen sitruunakana

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X