
Mätijuustokakku
Hyydytetty mätijuustokakku hurmaa alkupalana tai noutopöydässä. Koristele mätikakku raikkaasti herneenversoilla ja värikkäillä tomaateilla, retiiseillä ja mädillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Munaton
Ainekset
Mätijuustokakku, pohja
- 150 g maalahdenlimppua
- 80 g voita
Mätijuustokakku, täyte
- 5 liivatelehteä
- 200 g kylmäsavulohta
- 1 punasipuli
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g ranskankermaa
- 1 ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan puristettu mehu
- 2 rkl vettä
- 100 g mätiä
Marinoitu punasipuli
- ½ punasipulia marinoituna
- ½ dl punaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
Koristelu
- ½ dl punasipulia marinoituna
- 4 keltaista kirsikkatomaattia
- 4 oranssia kirsikkatomattia
- 4 retiisiä
- 50 g mätiä
- 1 nippu herneenversoja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mätijuustokakku