Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteiset pähkinät

Voit myös käyttää cashew­, macada­mian – tai maapäh­kinöitä. Siirrä jääh­tyneet pähkinät tiiviiseen rasiaan tai paperipussiin ja anna läheiselle vaikka joululahjaksi. Pähkinät säilyvät muutaman viikon.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mausteiset pähkinät:

  • 100 g kuorimattomia manteleita
  • 160 g pekaanipähkinöitä
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • ¼ tl currya
  • ¼ tl jauhettua juustokuminaa
  • ¼ tl jauhettua maustepippuria

Valmistusohje

Mausteiset pähkinät tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paah­da pähkinät uunipellillä leivinpaperin päällä noin 10 minuuttia.

2. Sekoita sokeri, suola ja mausteet hyvin keskenään. Kuumenna teflonpannu ja lisää pähkinät. Ripottele mausteseos pähkinöille ja se­koittele keskilämmöllä 5–10 minuut­tia, tai kunnes sokeri on sulanut ja kuorruttaa pähkinät. Ota pois läm­möltä ja levitä jäähtymään öljytylle pellille.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/16.

Lisää ihania herkkuja joululahjaksi:

suklaa-jalapenopikkuleivät

Suklaa-jalapenopikkuleivät

kolmen suklaan keksilajitelma

Kolmen suklaan keksilajitelma

tyrni-suklaatryffelit

Tyrni-suklaatryffelit

Ruoka.fi: Pähkinä-suklaafudge


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset pähkinät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.