Välipalapatukat
Välipalapatukat käyvät vaikka jälkiruoasta. Retkellä makea pala toimii myös tukevana energiapatukkana.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Välipalapatukat
- 200 g pehmeitä taateleita
- ½ dl vettä
- ½ dl maapähkinävoita
- ½ dl hunajaa
- 3 dl spelttipopseja (Urtekram)
- ¾ dl suolapähkinöitä
- ½ dl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Välipalapatukat valmistuvat helposti näin:
- Saksi 200 grammaa pehmeitä taateleita kattilaan ja lisää joukkoon puoli desilitraa vettä. Keitä hiljalleen viisi minuuttia. Nosta kattila jäähtymään. Lisää joukkoon puoli desilitraa maapähkinävoita ja puoli desilitraa hunajaa ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon kolme desilitraa spelttipopseja, 3/4 desilitraa rouhittuja suolapähkinöitä ja puoli desilitraa kurpitsansiemeniä. Sekoita ainekset tasaiseksi.
- Vuoraa leivinpaperilla vuoka (12 cm x 22 cm). Painele massa vuokaan ja peitä kelmulla. Nosta kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.
- Leikkaa annospaloiksi. Säilytä välipalapatukat kylmässä.
Vinkki! Tarjoa välipalapatukat retkellä kuuman kaakaon kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2023.
Lue myös Anna.fi: Välipalapatukka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välipalapatukat