Piparkakkukinuski
Piparkakkukinuski sopii tarjottavaksi jouluaterian päätteeksi jäätelön kera. Valmista kylkeen myös vaahterasiirappipähkinöitä ja makuelämys on täydellinen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Piparkakkukinuski
- 1 prk (379 g) karamellisoitua konden soitua maitoa (dulce de leche)
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 2 tl vaahterasiirappia
Vaahterasiirappipähkinät
- 50 g saksan- ja pekaanipähkinöitä
- 4 rkl voita
- ½ dl vaahterasiirappia
- ¼ tl sormisuolaa
Lisäksi
- ½ l jäätelöä
- 4 piparkakkua
Valmistusohje
Piparkakkukinuski valmistuu helposti näin:
- Avaa kinuskipurkki ja lusikoi se sekoituskulhoon. Mausta kinuski kahdella teelusikallisella piparimaustetta ja kahdella teelusikallisella vaahterasiirappia. Sekoita notkeaksi.
- Paahda 50 grammaa saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää pannulle neljä ruokalusikallista voita, puoli desilitraa vaahterasiirappia ja neljäsosa teelusikallinen suolaa. Anna kiehahtaa. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään.
- Kokoa annos. Jaa puoli litraa jäätelöä, piparkakkukinuski ja vaahterasiirappipähkinät annosmajoihin. Koristele annokset piparkakuilla. Tarjoa.
Vinkki! Tarjoa jälkiruoaksi myös piparkakkumoussea.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.
Lue myös Anna.fi: Piparkakkujäädyke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparkakkukinuski