Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparkakkukinuski

Piparkakkukinuski sopii tarjottavaksi jouluaterian päätteeksi jäätelön kera. Valmista kylkeen myös vaahterasiirappipähkinöitä ja makuelämys on täydellinen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Piparkakkukinuski

  • 1 prk (379 g) karamellisoitua konden­ soitua maitoa (dulce de leche)
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 2 tl vaahterasiirappia

Vaahterasiirappipähkinät

  • 50 g saksan- ja pekaanipähkinöitä
  • 4 rkl voita
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • ¼ tl sormisuolaa

Lisäksi

  • ½ l jäätelöä
  • 4 piparkakkua

Valmistusohje

Piparkakkukinuski valmistuu helposti näin:

  1. Avaa kinuskipurkki ja lusikoi se sekoituskulhoon. Mausta kinuski kahdella teelusikallisella piparimaustetta ja kahdella teelusikallisella vaahterasiirappia. Sekoita notkeaksi.
  2. Paahda 50 grammaa saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää pannulle neljä ruokalusikallista voita, puoli desilitraa vaahterasiirappia ja neljäsosa teelusikallinen suolaa. Anna kiehahtaa. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään.
  3. Kokoa annos. Jaa puoli litraa jäätelöä, piparkakkukinuski ja vaahterasiirappipähkinät annosmajoihin. Koristele annokset piparkakuilla. Tarjoa.

Vinkki! Tarjoa jälkiruoaksi myös piparkakkumoussea.

piparkakkukinuski

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.

Lue myös Anna.fi: Piparkakkujäädyke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparkakkukinuski

Sinun täytyy kommentoidaksesi.