Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehevä mansikkakakku

Mehevä mansikkakakku on riittoisa täytekakku, jonka täytteessä maistuvat mansikat ja raparperi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Mehevä mansikkakakku

  • 100 g voita
  • 150 g mantelimassaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Raparperitäyte

  • noin 600 g raparperia
  • 2 ½ dl ruokosokeria
  • ½ dl vettä
  • 5 dl mansikoita

Täyte ja kuorrutus

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

Mehevä mansikkakakku leivotaan näin:

1. Kuumenna uuni 175–asteiseksi. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (24 cm).

2. Raasta mantelimassa ja sekoita se sulatettuun voihin. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon rasva- ja jauhoseokset. Sekoita ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä 175 asteessa 45 minuuttia.

4. Silppua raparperinvarret ja kiehauta ne ruokosokerin ja veden kanssa soseeksi.

5. Vaahdota kerma, mascarpone ja vanilja.

6. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Levitä väliin raparperisosetta ja kermatäytettä.

7. Kuorruta mehevä mansikkakakku kermaseoksella ja korista mansikoilla.

Kokeile myös muita mansikkakakkuja: Mansikkajuustokakut Minttu-mansikkakakku Romanovin mansikkakakku Ruoka.fi: Mansikkatiramisu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä mansikkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.