Mehevä mansikkakakku
Mehevä mansikkakakku on riittoisa täytekakku, jonka täytteessä maistuvat mansikat ja raparperi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Mehevä mansikkakakku
- 100 g voita
- 150 g mantelimassaa
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Raparperitäyte
- noin 600 g raparperia
- 2 ½ dl ruokosokeria
- ½ dl vettä
- 5 dl mansikoita
Täyte ja kuorrutus
- 250 g mascarponejuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
Mehevä mansikkakakku leivotaan näin:
1. Kuumenna uuni 175–asteiseksi. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (24 cm).
2. Raasta mantelimassa ja sekoita se sulatettuun voihin. Anna jäähtyä.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon rasva- ja jauhoseokset. Sekoita ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä 175 asteessa 45 minuuttia.
4. Silppua raparperinvarret ja kiehauta ne ruokosokerin ja veden kanssa soseeksi.
5. Vaahdota kerma, mascarpone ja vanilja.
6. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Levitä väliin raparperisosetta ja kermatäytettä.
7. Kuorruta mehevä mansikkakakku kermaseoksella ja korista mansikoilla.
Kokeile myös muita mansikkakakkuja: Mansikkajuustokakut Minttu-mansikkakakku Romanovin mansikkakakku Ruoka.fi: Mansikkatiramisu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehevä mansikkakakku