Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Mehevä mansikkakakku

Mehevä mansikkakakku on riittoisa täytekakku, jonka täytteessä maistuvat mansikat ja raparperi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g voita
150 g mantelimassaa
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Raparperitäyte

noin 600 g raparperia
2,5 dl ruokosokeria
0,5 dl vettä
5 dl mansikoita
Mainos

Täyte ja kuorrutus

250 g mascarponejuustoa
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175–asteiseksi. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (24 cm).

2. Raasta mantelimassa ja sekoita se sulatettuun voihin. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon rasva- ja jauhoseokset. Sekoita ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä 175 asteessa 45 minuuttia.

4. Silppua raparperinvarret ja kiehauta ne ruokosokerin ja veden kanssa soseeksi.

5. Vaahdota kerma, mascarpone ja vanilja.

6. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Levitä väliin raparperisosetta ja kermatäytettä.

7. Kuorruta mansikkakakku kermaseoksella ja korista mansikoilla.

Kokeile myös muita mansikkakakkuja:
Mansikkajuustokakut
Minttu-mansikkakakku
Romanovin mansikkakakku
Ruoka.fi: Mansikkatiramisu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehevä mansikkakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X