Mignon-kakku
Mignon-kakku on mehevä juustokakku, jossa suklaata ei säästellä. Tämän kakku tulee paitsi mignonmunista myös daim-rakeista. Kokeile ja ihastu!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja:
- 250 g suklaakeksejä (Bonne Maman, huom. ei suklaakuorrutteisia)
- 1 pussi Daim-rakeita
- ¾ dl voisulaa
Migono-täyte
- 400 g tummaa suklaata
- 2 Mignon-munaa (Fazer)
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunankeltuaista
- 400 g appelsiinituorejuustoa
- 1 pussillinen Daim-rakeita
- 2 liivatelehteä
- tilkka kiehuvaa vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunanvalkuaista
Pinnalle
- 1 pussi suklaamunia
Valmistusohje
Mignon-kakku eli herkullinen suklaajuustokakku valmistuu näin:
1. Pane keksit, voisula ja Dajm-makeiset monitoimikoneeseen ja murskaa. Suojaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja alareunaan. Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
2. Ota vuoka uunista ja anna pohjan jäähtyä. Leikkaa leivinpaperista kaksi vuoankorkuista liuskaa ja suojaa niillä vuoan reunat.
3. Mittaa kerma, tumma suklaa ja Mignon-munat vesihaudeastiaan ja sulata. Nosta astia jäähtymään ja sekoita joukkoon keltuaiset.
4. Pane liivatelehdet noin 10 minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota valkuaiset ja toisessa astiassa kerma. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää kermavaahdon joukkoon.
5. Sekoita tuorejuusto ja suklaaseos keskenään. Lisää kermavaahto ja Dajm-rakeet sekä lopuksi vaahdotetut valkuaiset. Kaada seos vuokaan ja anna kakun jäähtyä kylmässä pari tuntia tai seuraavaan päivään. Korista Mignon-kakku makeisilla, kuten pienillä suklaapääsiäismunilla.
Tämän suklaaunelman kaveriksi kannattaa yhdistää toinen maukas juustokakku, katso tästä 15 ideaa.
Katso myös: 4 x suussa sulava Kinder-leivonnainen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 12 parasta leivontareseptiä Pääsiäiseksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mignon-kakku
*Daim.
Minkäkokoiseen vuokaan tämä on tehty?