Reseptit
15
Kiitos

Mignon-kakku

Suklainen Mignon-juustokakku on mehevä herkku, jossa suklaata ei säästellä. Kokeile ja ihastu tähän pääsiäisen hittikakkuun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g suklaakeksejä (Bonne Maman, huom. ei suklaakuorrutteisia)
1 pussi Dajm-rakeita
¾ dl voisulaa

Täyte

400 g tummaa suklaata
2 Mignon-munaa (Fazer)
1 dl kermaa
2 kananmunankeltuaista
400 g appelsiinituorejuustoa
1 pussillinen Dajm-rakeita
2 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
2 dl kuohukermaa
2 kananmunanvalkuaista

Pinnalle

suklaamunia

Valmistusohje

1. Pane keksit, voisula ja Dajm-makeiset monitoimikoneeseen ja murskaa. Suojaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja alareunaan. Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

2. Ota vuoka uunista ja anna pohjan jäähtyä. Leikkaa leivinpaperista kaksi vuoankorkuista liuskaa ja suojaa niillä vuoan reunat.

3. Mittaa kerma, tumma suklaa ja Mignon-munat vesihaudeastiaan ja sulata. Nosta astia jäähtymään ja sekoita joukkoon keltuaiset.

4. Pane liivatelehdet noin 10 minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota valkuaiset ja toisessa astiassa kerma. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää kermavaahdon joukkoon.

5. Sekoita tuorejuusto ja suklaaseos keskenään. Lisää kermavaahto ja Dajm-rakeet sekä lopuksi vaahdotetut valkuaiset. Kaada seos vuokaan ja anna kakun jäähtyä kylmässä pari tuntia tai seuraavaan päivään. Korista suklaajuustokakku makeisilla.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mignon-kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X