
Munaleipä
Munaleipä tehdään tanskalaisen smörrebrödin tapaan. Pikkelöidyt kananmunat saavat kauniin värin punajuurien säilöntäliemestä. juhlavat leivät voidellaan ruohosipulivoilla ja koristellaan upean värisellä mätinokareella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Munaleipä, marinoidut kananmunat
- 6 kananmunaa
- 2 dl etikkapunajuurien purkista lientä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Munaleipä, ruohosipulivoi
- 6 rkl pehmeää voita
- 6 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 tl sormisuolaa
Munaleipä
- 6 tummaa vuokaleipäviipaletta (esim. Real)
- 6 rkl kirjolohenmätiä
Valmistusohje
Munaleipä tehdään helposti näin:
- Keitä kuusi kananmunaa noin 6 ½ minuuttia. Jäähdytä jääkylmässä vedessä nopeasti. Kuori varovasti.
- Tee marinadi sekoittamalla pikkeliliemen ainekset eli kaksi desilitraa etikkapunajuuren säilöntälientä, puoli desilitraa valkoviinietikkaa, yksi teelusikallinen suolaa sekä yksi teelusikallinen sokeria hillopurkissa. Laita kuoritut munat purkkiin ja purkki kiiinni. Nosta jääkaappiin yöksi. Käytä voileipiin seuraavana päivänä.
- Sekoita kuusi ruokalusikallista ruohosipulia, yksi teelusikallinen sormisuolaa ja kuusi ruokalusikallista pehmeää voita. Voitele kuusi viipaletta vuokaleipää ruohosipulivoilla.
- Asettele päälle halkaistut kananmunat. Koristele munaleipä ruokalusikallisella kirjolohen mätiä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.
Lue myös: Kananmunan keittäminen – nappaa helpot ohjeet!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munaleipä