Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munaleipä

Munaleipä tehdään tanskalaisen smörrebrödin tapaan. Pikkelöidyt kananmunat saavat kauniin värin punajuurien säilöntäliemestä. juhlavat leivät voidellaan ruohosipulivoilla ja koristellaan upean värisellä mätinokareella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Munaleipä, marinoidut kananmunat

  • 6 kananmunaa
  • 2 dl etikkapunajuurien purkista lientä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Munaleipä, ruohosipulivoi

  • 6 rkl pehmeää voita
  • 6  rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl sormisuolaa

Munaleipä

  • 6 tummaa vuokaleipäviipaletta (esim. Real)
  • 6  rkl kirjolohenmätiä

Valmistusohje

Munaleipä tehdään helposti näin:

  1. Keitä kuusi kananmunaa noin 6 ½ minuuttia. Jäähdytä jääkylmässä vedessä nopeasti. Kuori varovasti.
  2. Tee marinadi sekoittamalla pikkeliliemen ainekset eli kaksi desilitraa etikkapunajuuren säilöntälientä, puoli desilitraa valkoviinietikkaa, yksi teelusikallinen suolaa sekä yksi teelusikallinen sokeria hillopurkissa. Laita kuoritut munat purkkiin ja purkki kiiinni. Nosta jääkaappiin yöksi. Käytä voileipiin seuraavana päivänä.
  3. Sekoita kuusi ruokalusikallista ruohosipulia, yksi teelusikallinen sormisuolaa ja kuusi ruokalusikallista pehmeää voita. Voitele kuusi viipaletta vuokaleipää ruohosipulivoilla.
  4. Asettele päälle halkaistut kananmunat. Koristele munaleipä ruokalusikallisella kirjolohen mätiä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2020.

Lue myös: Kananmunan keittäminen – nappaa helpot ohjeet!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.