mustaherukkaspritzer Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustaherukkaspritzer

Mustaherukkaspritzer valmistetaan itse tehdystä mustaherukkasiirapista. Hurmaava juoma sopii erityisen hyvin loppukesän juhliin ja kesäkauden lopettajaisjuhlien venetsialaisten alkumaljaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Mustaherukkaspritzer

  • 1 dl mustaherukkasiirappia
  • ½ dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 12 jääpalaa
  • 1 plo (0,75 l) kuivaa proseccoa
  • 6 dl kivennäisvettä

Koristelu

  • 6 sitruunaviipaletta
  • 6 mustaherukanlehteä

Mustaherukkasiirappi

  • 200 g mustaherukoita
  • ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

Mustaherukkaspritzer tehdään helposti näin:

1. Tee ensin siirappi. Laita 200 grammaa mustaherukoita kattilaan. Lisää puoli desilitraa vettä ja kaksi desilitraa sokeria. Anna seoksen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Siivilöi marjat pois ja anna siirapin jäähtyä.

2. Makusiirappi sopii sekä juomien että jälkiruokien mausteeksi. Säilytä siirappi jääkaapissa.

3. Jaa mustaherukkasiirappi korkeiden lasien pohjalle. Tarvitset yhteensä desilitran mustaherukkasiirappia. Lisää yhteensä puoli desilitraa tuorepuristettua sitruunamehua,  sekoita. Pudota jokaiseen lasiin pari jääpalaa.

4. Täytä lasit kuohuviinillä ja kivennäisvedellä. Koristele mustaherukkaspritzer sitruunaviipaleella ja marjoilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2022.

Lue myös: Raikas kesäjuoma – kokosimme Kotilieden piristävimmät drinkit ja boolit

Lue myös Anna.fi: Aperol Spritz -booli ja muut raikkaat helledrinkit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustaherukkaspritzer

Sinun täytyy kommentoidaksesi.