mustikka-marenkirulla Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikka-marenkirulla

Mustikka-marenkirulla leivotaan perinteisen kääretortun tapaan, mutta sokerikakkupohjan virkaa ajaa makea marenki.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
13 annosta

Ainekset

Mustikka-marenkirulla:

  • 6 munanvalkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl hasselpähkinöitä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta

täyte:

  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • 3 dl mustikoita

Valmistusohje

Mustikka-marenkirulla leivotaan näin:

1. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jähmeää.

2. Jauha hasselpähkinät hienoksi jauheeksi ja sekoita jauhoihin ja siivilöityyn kaakaoon. Sekoita jauho seos varovaisesti nostellen valkuaisvaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista torttulevyä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinliinan päälle jäähdytysritilälle ja irrota leivin paperi varovaisesti. Anna pohjan jäähtyä peittämättä.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä joukkoon mustikat. Levitä seos torttupohjan päälle ja kääri kuten kääretorttu. Säilytä torttua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Katso myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan

Katso myös Anna.fi/ruoka: Marja-marenkirulla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikka-marenkirulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.