Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muurikkapaella

Muurikkapaella on ihana kesäherkku ja mainio tarjottava isolle porukalle. Espanjalainen klassikkoruoka taipuu näppärästi muurikalla tehtäväksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Muurikkapaella

  • ½ g sahramia
  • ½ dl vettä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 400 g broileria (esim. koipia, siipiä ja luullisia paistipaloja)
  • 500 g possun kylkiviipaleita
  • ½ tl suolaa
  • 100 g pakastepapuja
  • 200 g säilykevoipapuja
  • 2 isoa kypsää tomaattia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 2,2 l vettä
  • 3 tl suolaa
  • 400 g paellariisiä
  • 200 g kypsiä ravunpyrstöjä

Koristeeksi

  • muutama taitepapu
  • 1 sitruuna lohkottuna

Valmistusohje

Muurikkapaella valmistuu helposti näin:

  1. Laita sahrami likoamaan lämpimään veteen.
  2. Pilko lihat suupalan kokoisiksi paloiksi. Jämäkkä veitsi on tarpeen luullisten lihojen leikkauksessa.
  3. Lorauta muurinpohjapannuun tai paellapannuun oliiviöljyä ja kuumenna öljy. Lisää lihat pannulle ja ruskista ne kunnolla. Mausta suolalla. Siirrä paahtuneet lihapalat pannun reunoille.
  4. Lisää jäiset pavut pannuun ja ruskista niitä pari minuuttia. Lisää nyt voipapavut pannulle ja kuumenna. Siirrä ainekset reunoille. Nappaa muutama papu sivuun koristelua varten.
  5. Raasta tomaatit ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pannun keskelle paprikajauhetta, raastetut tomaatit, hienonnettu valkosipuli ja sahramineste. Anna kuumentua ja sekoita pannun ainekset varovasti sekaisin. 
  6. Kaada vesi pannulle ja lisää suola. Keitä nestettä kasaan noin viisi minuuttia ja lisää riisi ripottelemalla se ympäri pannua tasaisesti joka puolelle. Painele riisiä nesteen alle. Keittele riisiä noin 20 minuuttia. Anna riisin kypsyä rauhassa sekoittamatta.
  7. Riisiä ei saa sekoitella kypsymisen aikana. Näin riisi kypsyy tasaisesti ja pohja sekä reunat karamellisoituu kauniisti.
  8. Kun riisi on melkein kypsää, lisää päälle ravunpyrstöt ja pavut. Koristele muurikkapaella sitruunalohkoilla.

Vinkki! Voit tehdä sen pieneen paellapannuun tai isoon muurinpohjapannuun avotulella tai kaasugrillissä. Malta olla sekoittelematta riisiä kypsymisen aikana. Näin riisi karamellisoituu parhaiten. Tarjoile muurikkapaella pimientos de padron – grillattujen vihreiden paprikoiden kanssa.

muurikkapaella
Muurikkapaella on nerokas kesäruoka isolle porukalle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2024.

Lue myös Anna.fi: Paella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muurikkapaella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.