Reseptit
alle 30 min
2
Kiitos

Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi

Jäikö eiliseltä aterialta riisiä? Jämäriisistä valmistuu herkullinen, kreikkalainen prasorizo alta puolen tunnin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kreikkalainen prasorizo:

5 dl keitettyä riisiä
3 rkl pinjansiemeniä
pala purjoa
2 kevätsipulinvartta
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa
75 g fetajuustoa
Mainos

Valmistusohje

1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kevyesti. Siirrä syrjään. Viipaloi purjo renkaiksi, huuhdo renkaat huolella ja valuta. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti.

2. Lisää joukkoon riisi. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori riisin joukkoon. Purista joukkoon mehu.

3. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää riisin joukkoon pinjansiemenet, yrtit ja paloiteltu fetajuusto. Sekoita ainekset ja tarjoa heti.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/2017.

Vaihtelua lisukeriisiin:

lähi-idän riisi-linssilisuke

Mujaddara eli Lähi-idän riisi-linssilisäke

ruis-riisisalaatti

Ruis-riisisalaatti

Ruoka.fi: Yrttinen pilahviriisi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X