Reseptit
yli 60 min
8

Paella

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Simpukat:

2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pari oksaa timjamia
laakerinlehti
noin 500 g raakoja sinisimpukoita
4 dl valkoviiniä

Paella:

2 rkl öljyä
3 broilerin rintapalaa
(8 broilerin koipinuijaa)
noin 150 g porsaan sisäfileetä
noin 400 g jättikatkarapuja tai katkarapuja
170 g pekonia
öljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 mieti chilipalko
3.5 dl risottoriisiä
400 g tomaattimurskaa
1 tl sahramia
noin 8 dl kanalientä
suolaa
rouhitua mustapippuria
punainen ja vihreä paprika
1 nippu persiljaa
200 g pakastettuja herneitä tai papuja

Valmistusohje

1. Keitä ensin simpukat. Harjaa
ja tarkista, että kaikkien kuoret
ovat kiinni. Kopauta raollaan olevia
simpukoita altaan reunaan ja heitä
pois, jos ne eivät sulkeudu. Silppua
sipulit ja kuullota öljyssä, lisää viini
mausteet ja simpukat. Jos kaikkien
kuoret eivät keitettäessä
aukea,
heitä kiinni olevat pois. Kaada
simpukat lävikköön, ja ota liemi
talteen.

2. Paloittele lihat ja ruskista ne
pannulla. Ruskista myös katkaravut
kevyesti. Siirrä lihat erilliseen
astiaan ja ravut simpukoiden
päälle.

3. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuullota ne öljyssä.
Lisää joukkoon huuhdottu ja
valutettu riisi sekä sahrami,
tomaattimurska, ruskistetut lihapalat
ja broilerin koivet. Kaada
joukkoon simpukoiden keitinliemi
ja viisi desilitraa kanalientä. Lisää
kanalientä vähitellen tarpeen
mukaan. Mausta suolalla ja
pippurilla. Anna kypsyä noin
20 minuuttia.

4. Asettele lopuksi päälle kauniisti
kuutioidut paprikat, silputtu persilja
ja herneet tai pavut sekä ravut ja
simpukat.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X