paella
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Paella

Paella on yksi niitä espanjalaisen keittiön klassikoita, jota koko maailma on oppinut rakastamaan. Paella onkin erinomainen kesäruoka. Paellan raaka-aineita ovat riisi, kala, äyriäiset ja kasvikset. Perinteinen paella on kotoisin Valenciasta. Valencialaisten mielestä oikeassa paellassa käytetään vain kalaa, mutta kuten kaikista suosikkiresepteistä, myös paellasta on olemassa monia versioita. Tässä versiossa paellasta löytyy lihaa ja äyriäisiä. Nimi paella juontaa juurensa ruoan valmistuksessa käytetystä paellerasta, soikion muotoisesta kaksikahvaisesta pannusta. Valmista paella kotioloissa suurella pannulla tai säiden salliessa ulkona muurikkapannulla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Simpukat:

2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pari oksaa timjamia
laakerinlehti
noin 500 g raakoja sinisimpukoita
4 dl valkoviiniä
Mainos

Paella:

2 rkl öljyä
3 broilerin rintapalaa
(8 broilerin koipinuijaa)
noin 150 g porsaan sisäfileetä
noin 400 g jättikatkarapuja tai katkarapuja
170 g pekonia
öljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 mieti chilipalko
3.5 dl risottoriisiä
400 g tomaattimurskaa
1 tl sahramia
noin 8 dl kanalientä
suolaa
rouhitua mustapippuria
punainen ja vihreä paprika
1 nippu persiljaa
200 g pakastettuja herneitä tai papuja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X