
Näkkileipä
Itse tehty näkkileipä on toista kuin kaupan valmiit näkkärit. Rukiisen näkkileivän maussa on kuminaa ja hiven hapokkuutta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Näkkileipä:
- 2 hapankorppua
- 2.5 dl vettä
- 1.5 tl suolaa
- 3 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl öljyä
Valmistusohje
1. Liota hapankorppuja vedessä noin 20 minuuttia. Sekoita muut ainekset joukkoon ja sekoita käsistä irtoavaksi taikina-palloksi.
2. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyöritä palat pallosiksi, litistä kakkaroiksi ruisjauhokeossa ja ajele pulikalla tai kaulimella ohuiksi kuoriksi.
3. Paista 250-300-asteisessa uunissa viitisen minuuttia. Käännä kuoret ja paista toiset viisi minuuttia. Nauti korppuina voin tai margariinin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Näkkileipä