Naudan sisäfilee valmistuu grillissä tai uunissa näin.
1. Ota yksi kokonainen naudan sisäfilee eli noin 1 1/2 kg lihaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Hiero pintaan 3 tl suolaa ja mustapippuria myllystä.
2. Paista naudan sisäfilee joka puolelta voissa kuumalla pannulla. Siirrä liha uunin- tai grillinkestävään astiaan. Työnnä lihaan sisälämmön mittari. Kypsennä loppuun 120 asteen kuumuudessa, kunnes lihalämpömittari näyttää noin 55–58 astetta. Näin liha on vetäytymisen jälkeen sisältä punertavaa. Jos haluat fileen täysin kypsäksi, anna sisälämpötilan nousta 65 asteeseen.
3. Ota 600 g vihreää parsaa ja poista parsasta kovat kantaosat. Kuori halutessasi ja grillaa niitä pari minuuttia parilalla tai grillissä.
4. Valmista hollandaisekastike. Sulata 200 g voita kattilassa. Anna voisulan seistä hetki ja valuta kirkas sula toiseen astiaan varovasti siten, että maitosakka jää kattilan pohjalle. Mittaa 4 keltuaista, 2 rkl valkoviinietikkaa ja 4 rkl vettä pieneen kat- tilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Vatkaa käsivispilällä koko ajan kuumennuksen ajan. Aluksi kastike vaahtoaa voimakkaasti, mutta kypsyessään vaahto tasaantuu ja kananmuna kypsyy. Varo pitämästä kattilaa liian kuumalla, kananmunan pitää kypsyä hitaasti miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä ja lisää voisula hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta kastike 4 rkl sitruunamehua, 2 tl raastettua sitruunankuorta 1/2 tl suolaa ja 1/4 tl valkopippuria. Pidä hollandaisekastike lämpimänä kuuman, ei kiehuvan vettä sisältävän kattilan päällä tarjoiluun asti.
Lue myös: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehevä naudan paahtopaisti – näillä vinkeillä onnistut!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Naudan sisäfilee, grillattua parsa ja sitruunahollandaise