Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nokkos-fetapiirakat

Nokkos-fetapiirakat leivotaan pikapikaa valmiista pakastepiirakkataikinasta. Mehevät pikkupiiraat saavat viime silauksen pinnalle lisättävistä karamellisoiduista hasselpähkinöistä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Nokkos-fetapiirakat

  • 1 pkt (380 g) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
  • 150 g nokkosen lehtiä (voit myös käyttää pinaattia)
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 1 kananmuna

Päälle lopuksi

  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 25 g voita
  • 1 dl hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Nokkos-fetapiirakat leivotaan helposti näin:

  1. Sulata taikina. Voitele pienet irtopohjaiset piirakkavuoat (ø 10 cm) ja painele piirakkataikina vuokiin. (Voit myös tehdä minitartaletteja muffinivuokaan.)
  2. Kiehauta kattilassa vettä. Ryöppää nokkosen lehtiä kiehuvassa vedessä 30–40 sekunnin ajan. Nosta siivilään ja laske nokkosten päälle kylmää vettä. Painele talouspaperilla lehdet kuiviksi. Hienonna nokkosia vähän.
  3. Murusta kulhoon feta. Sekoita joukkoon nokkoset ja murskaa joukkoon valkosipulia. Mausta mustapippurirouheella.
  4. Lusikoi feta-nokkostäyte piirakkavuokiin. Riko kananmuna lasiin ja voitele piiraiden reunat kananmunalla. 
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia tai kunnes piirakkapohja on ruskistunut ja kypsä. 
  6. Sulata pannulla hunaja ja voi. Kun seos kuplii, kaada joukkoon hasselpähkinät ja sekoita nopeasti. Lusikoi hunajapähkinät piiraiden päälle.
  7. Tarjoa nokkos-fetapiirakat jäähtyneinä yhdessä feta-melonisalaatin kanssa.
nokkos-fetapiiraat
Nokkos-fetapiiraat saavat viime silauksen karamellisoiduista hasselpähkinöistä.

Vinkki! Valmista piirakkataikinaa kannattaa pitää varalla pakasteessa. Loihdit siitä juhlaan ja arkeen piirakoita ja suolaisia tarjottavia nopeasti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2024.

Lue myös Anna.fi: Feta-pinaattipiirakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nokkos-fetapiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.