Nonnan äyriäiskeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 1 kg kuorimattomia katkarapuja
- 1 l vettä
- purjon valkea osa tai 1 sipuli
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sahramia
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl ruokosokeria
- 2 tähtianista
- 2 laakerinlehteä
- muutama timjaminoksa
- 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
- 500 g chilin makuista tomaattimurskaa
- 1 palsternakka
- 3 porkkanaa
- 3 sellerinvartta
- 4-6 perunaa
- 1 paprika
- 5 dl kuivaa valkoviiniä
- (loraus anisviinaa)
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 rkl silputtua anjovista
- 500 g lohta tai siikaa
- 500 g kuorineen pakastettuja sinisimpukoita
- 500 g pakastettuja kampasimpukoita
- kuoritut katkaravut
- 1 dl lehtipersiljasilppua
- chiliä
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Pane ravun kuoret kattilaan, kaada päälle vettä sen verran, että kuoret peittyvät ja keitä noin 20 minuuttia. Siivilöi kuoret liemestä.
2. Silppua purjosipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Lisää joukkoon mausteet, säilötyt tomaatit, tomaattimurska ja rapuliemi. Kuori ja suikaloi kasvikset ja lisää ne kattilaan. Kaada päälle viini sekä makua antava anisviina. Lisää vielä appelsiinin raastettu kuori ja silputtu anjovis.
3. Lisää lopuksi paloiteltu kala, äyriäiset ja persilja. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa, pippuria ja chiliä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nonnan äyriäiskeitto