Nopea ja raikas marjapiirakka

Nopea ja raikas marjapiirakka 

60
min
8 annosta
30-60 min
Vähällä vaivalla syntyy nopea ja raikas marja-jogurttipiirakka. Rapea pohja, marmeladi, jogurtti ja marjat ovat lyömätön yhdistelmä.

Ainekset

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
2 rkl sokeria

Päällr

2 dl vadelmamarmeladia
2 1/2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1/2 vaniljatanko
2 rkl sokeria
1/2 sitruunankuori
tuoreita vadelmia, mustikoita ja mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita jauhot, huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi taikinaksi.

3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Paista uunissa 10–13 minuuttia. Jäähdytä.

4. Levitä pohjalle marmeladi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus jogurtin joukkoon. Mausta sokerilla. Levitä jogurtti marmeladin päälle.

5. Koristele pinta marjoilla. Laita kylmään odottamaan ruokailua. Raasta lopuksi hyvin pestyn sitruunan kuori.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/17.

Lisäa makoisia marjapiirakoita:

mustikkapiirakka

Helppo mustikkapiirakka

punaherukkamasariini

Punaherukka-masariinipiirakka

punaisten marjojen piirakka

Punaisten marjojen piirakka

Ruoka.fi: Valkosuklaa-marjapiirakka

11.05.2017
Kaisa Nieminen
Paula Kukkonen