kesäinen marjapiirakka Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nopea ja raikas marjapiirakka

Vähällä vaivalla syntyy nopea ja raikas marja-jogurttipiirakka. Rapea pohja, marmeladi, jogurtti ja marjat ovat lyömätön yhdistelmä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 2 rkl sokeria

Päälle

  • 2 dl vadelmamarmeladia
  • 2 ½ dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • ½ vaniljatanko
  • 2 rkl sokeria
  • ½ sitruunankuori
  • tuoreita vadelmia, mustikoita ja mansikoita

Valmistusohje

Raikas marjapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita jauhot, huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi taikinaksi.

3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Paista uunissa 10–13 minuuttia. Jäähdytä.

4. Levitä pohjalle marmeladi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus jogurtin joukkoon. Mausta sokerilla. Levitä jogurtti marmeladin päälle.

5. Koristele pinta marjoilla. Laita kylmään odottamaan ruokailua. Raasta lopuksi hyvin pestyn sitruunan kuori.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/17.

Lisäa makoisia marjapiirakoita:

mustikkapiirakka

Helppo mustikkapiirakka

punaherukkamasariini

Punaherukka-masariinipiirakka

punaisten marjojen piirakka

Punaisten marjojen piirakka

Ruoka.fi: Valkosuklaa-marjapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopea ja raikas marjapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.