Valmistusohje
1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloseksi. Painele ⅔ taikinasta piirakkavuoan pohjalle (27 cm), ja anna levähtää jääkaapissa noin 20 minuuttia.
2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä.
3. Kauli jäljelle jäänyt taikina ja leikkaa se taikinapyörällä nauhoiksi.
4. Kaada mustikkaseos piirakkapohjalle ja asettele nauhat ristikoksi pinnalle.
5. Aseta mustikkapiirakka uunin alaritilälle ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka kuumana tai kylmänä vaniljajäätelön kanssa.
Kokeile myös muita ihania mustikkapiirakoita:
Pellillinen mustikkapiirakkaa pulla- tai muropohjalla
Mehevä mustikkapiirakka
Gluteeniton mustikkapiirakka
Ruoka.fi: Mummon mustikkapiirakka
Keskustelu
Kommentoi juttua: Helppo mustikkapiirakka