Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo mustikkapiirakka

Helppo mustikkapiirakka kruunaa kesäisen kahvihetken. Mantelimassa antaa mustikkapiirakan muropohjalle täyteläistä herkullisuutta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Helppo mustikkapiirakka

  • 200 g voita
  • 150 g mantelimassaa
  • ½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vettä

Helppo mustikkapiirakka, täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl vettä tai sitruunamehua

Valmistusohje

Helppo mustikkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloseksi. Painele ⅔ taikinasta piirakkavuoan pohjalle (27 cm), ja anna levähtää jääkaapissa noin 20 minuuttia.

2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä.

3. Kauli jäljelle jäänyt taikina ja leikkaa se taikinapyörällä nauhoiksi.

4. Kaada mustikkaseos piirakkapohjalle ja asettele nauhat ristikoksi pinnalle.

5. Aseta mustikkapiirakka uunin alaritilälle ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka kuumana tai kylmänä vaniljajäätelön kanssa.

Kokeile myös muita ihania mustikkapiirakoita: Pellillinen mustikkapiirakkaa pulla- tai muropohjalla Mehevä mustikkapiirakka Gluteeniton mustikkapiirakka Ruoka.fi: Mummon mustikkapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo mustikkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.