Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nopea pizzapohja

Nopea pizzapohja auttaa juuri silloin, kun pizzanhimo saattaa iskeä yllättäen. Silloin toimii tämä leivinjauheella kohotettu pizzapohja. Pikapizzapohja valmistuu 30 minuutissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nopea pizzapohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl durumvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 ½-3 dl kylmää vettä
  • 5 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Nopea pizzapohja valmistuu näin:

Nopea pizzapohja valmistuu leivinjauheen avulla tuossa tuokiossa. Leivinjauheen lisäksi tarvitset nopeaan pizzataikinaan vain jauhoja, öljyä, suolaa ja vettä. Loppu hoituu käsivoimalla, vaivaamalla ja kaulitsemalla.

1. Yhdistä kolme desilitraa vehnäjauhoja, kolme desilitraa durumvehnäjauhoja, kolme teelusikallista leivinjauhetta ja 1 1/2 teelusikallista suolaa. Lisää joukkoon 2 1/2-3 desilitraa kylmää vettä ja viisi ruokalusikallista oliiviöljyä, vaivaa tai­kina tasaiseksi.

2. Nosta tasaiseksi vaivattu tai­kina jauhotetulle pöydälle ja kauli siitä neljä ohutta, pyöreää pizzaa tai pellillinen. Täytä pohjat haluamalla­si tavalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Täydellinen pizza – italialainen pizzamestari paljastaa pizzanteon salaisuudet

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pizza bianco tätä juuston ystävä ei voi ohittaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopea pizzapohja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.