Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nutella-pullapitko

Tämä pulla on Nutellasta pitävän takuuvarma suosikki! Pullapitkon sisältä löytyy ihanaa pähkinäistä suklaatahnaa. Pähkinärouhe viimeistelee herkun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

  • ½ l maitoa (kevyt- tai täysmaitoa)
  • 50 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • noin 16 dl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatettua voita

Väliin

  • nutellaa (maapähkinälevitettä)

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • maapähkinärouhetta

Valmistusohje

2 leipävuoallista

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon. Lisää jäähtynyt voi alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.

2. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palasta suorakaiteen muotoinen levy (30 x 25 cm).

3. Levitä nutellaa, jätä reunoilta vajaaksi. Rullaa tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan. Leikkaa keskeltä halki terävällä veitsellä niin, että toinen päistä jää vielä kiinni. Kieputa kierteelle pullapitkon tapaan. Laita voideltuun leipävuokaan.

4. Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi. Voitele pullat haarukalla vatkatulla kananmunalla ja ripottele pintaan pähkinärouhetta.

5. Paista uunissa 225 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes pitko ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä.

Lisää reseptejä:

Nutella-banaaniboston Tahmeat herkkupullat Ruoka.fi: Grillatut vaahtokarkki-suklaapullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nutella-pullapitko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.