![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2024/06/donitsit_vaaka_preview.jpg?s=9617b3eecc922d65a0ae887b61993633&fit=crop)
Donitsit pizzataikinasta
Makeat donitsit leivotaan valmiista pizzataikinasta ja paistetaan pizzauunissa. Valele donitsit herkuksi ruskistetulla voilla ja kierittele kookossokerissa, vaniljassa ja kanelissa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Donitsit pizzataikinasta
- 1 ps (680 g) pizzataikinaa (pakaste, Pirkka)
Ruskistettu voi
- 100 g voita
Päälle
- 2 dl kookossokeria
- 2 rkl kanelia
- 2 tl vaniljajauhetta
Valmistusohje
Donitsit pizzataikinasta valmistuvat helposti näin:
- Sulata pizzataikinapalloja jääkaapissa vuorokauden ajan. Jos haluat sulattaaa taikinan nopeasti, jätä pizzapohjapallot muovirasioihin kannen alle sulamaan huoneenlämpöön 8 tunniksi.
- Jaa pizzapohjapallo neljään osaan ja muotoile osista donitseja. Jätä donitsit kohoamaan leivinpaperin päälle liinan alle pariksi tunniksi huoneenlämpöön.
- Tee ruskistettu voi valmiiksi. Sulata voi pienessä paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen ruskistua varovasti muutaman minuutin ajan kuumentamalla. Kun voi on vaaleanruskeaa ja tuoksuu herkulliselta, siirrä kattila pois liedeltä ja kaada voi pieneen kulhoon. Älä päästä voita palamaan, sillä palanut voi ei maistu hyvältä.
- Kuumenna pizzauuni 350 asteeseen ja työnnä donitsit paistumaan muutama kerrallaan uuniin. Voit paistaa donitsit myös uunissa. Kuumenna uuni niin kuumaksi kun kotiuunisi kuumenee tasalämmöllä. Paista donitseja uunin kuumuudesta riippuen minuutista pariin minuuttiin.
- Kaada lautaselle sokeri, kaneli ja vanilja. Sekoita.
- Voitele kuumat donitsit pizzataikinasta ruskistetulla voilla pullasutia käyttämällä. Kieritä lämpiminä sokeriseoksessa.
Vinkki! Tarjoa donitsit kuumina aperol cocktailin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2024.
Lue myös Anna.fi: Grillatut köyhät ritarit marja-mascarponevaahdon kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Donitsit pizzataikinasta