Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Kuori porkkanat ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Laita porkkanat pellille leivinpaperin päälle. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja ripottele porkkanoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paahda porkkanoita uunissa 25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä.
3. Laita porkkanat tehosekoittimeen, lisää kasvislientä ja soseuta tasainen keitto. Kaada takaisin kattilaan, kuumenna ja tarkista suolaa. Lisää tarvittaessa myös mustapippuria.
5. Tarjoa lisänä maustamatonta jogurttia ja dukkah-mausteseosta.
Lisää reseptejä:
Porkkanakeitto ja piparjuurikastike
Chili-porkkanakeitto
Ruoka.fi: Porkkana-inkiväärikeitto
Keskustelu
Kommentoi juttua: Paahdettu porkkanakeitto