Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi
Paneroidut kananuijat ovat niin lasten kuin aikuistenkin mieleen. Japanilainen panko-korppujauho takaa superrapean lopputuloksen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Kananuijat:
- noin 12 broilerin nuijaa
- 1 tl sormisuolaa
Marinadi
- ½ dl öljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 2 tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Panerointiin
- 1 kananmuna
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl makeaa sinappia ja vettä
- 1 dl panko-korppujauhoja tai kuivattua leipää murusina
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Rakuunadippi
- 2 dl majoneesia
- 3 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi tehdään helposti näin:
1. Poista broilerin nuijista halutessasi luiden päistä nahkat ja rustot veistä apuna käyttäen. Sekoita marinadin aineet. Kaada marinadi ja broilerit tukevaan pakastuspussiin. Anna maustua vähintään neljä tuntia tai yön yli.
2. Sekoita kananmunasta, vehnäjauhoista, sinapista ja vedestä paksuhko tahna. Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot ja hienonnettu persilja. Pyyhi koivet ylimääräisestä marinadista. Sivele nuijat munaseoksella ja kääntele lopuksi korppujauhoseoksessa. Nosta uunipellille.
3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Käännä kerran paahtumisen puolivälissä. Sekoita dipin ainekset ja anna maustua kypsennyksen ajan. Tarjoile kananuijat lämpiminä tai haaleina dippikastikkeen kera.
Poimi lisää arkeen ja viikonloppuun sopivia broileriruokia: Hyvää ruokaa broilerista – maukasta ja nopeaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi