Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi

Paneroidut kananuijat ovat niin lasten kuin aikuistenkin mieleen. Japanilainen panko-korppujauho takaa superrapean lopputuloksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kananuijat:

  • noin 12 broilerin nuijaa
  • 1 tl sormisuolaa

Marinadi

  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Panerointiin

  • 1 kananmuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl makeaa sinappia ja vettä
  • 1 dl panko-korppujauhoja tai kuivattua leipää murusina
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Rakuunadippi

  • 2 dl majoneesia
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi tehdään helposti näin:

1. Poista broilerin nuijista halutessasi luiden päistä nahkat ja rustot veistä apuna käyttäen. Sekoita marinadin aineet. Kaada marinadi ja broilerit tukevaan pakastuspussiin. Anna maustua vähintään neljä tuntia tai yön yli.

2. Sekoita kananmunasta, vehnäjauhoista, sinapista ja vedestä paksuhko tahna. Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot ja hienonnettu persilja. Pyyhi koivet ylimääräisestä marinadista. Sivele nuijat munaseoksella ja kääntele lopuksi korppujauhoseoksessa. Nosta uunipellille.

3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Käännä kerran paahtumisen puolivälissä. Sekoita dipin ainekset ja anna maustua kypsennyksen ajan. Tarjoile kananuijat lämpiminä tai haaleina dippikastikkeen kera.

Poimi lisää arkeen ja viikonloppuun sopivia broileriruokia: Hyvää ruokaa broilerista – maukasta ja nopeaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.