Reseptit
yli 60 min
6

Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi

Paneroidut kananuijat ovat niin lasten kuin aikuistenkin mieleen. Japanilainen panko-korppujauho takaa superrapean lopputuloksen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kananuijat:

noin 12 broilerin nuijaa
1 tl sormisuolaa

Marinadi

0.5 dl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl punaviinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 tl suolaa
1 tl oreganoa
ripaus rouhittua mustapippuria

Panerointiin

1 kananmuna
0.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl makeaa sinappia ja vettä
1 dl panko-korppujauhoja tai kuivattua leipää murusina
2 rkl hienonnettua persiljaa

Rakuunadippi

2 dl majoneesia
3 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

1. Poista broilerin nuijista halutessasi luiden päistä nahkat ja rustot veistä apuna käyttäen. Sekoita marinadin aineet. Kaada marinadi ja broilerit tukevaan pakastuspussiin. Anna maustua vähintään neljä tuntia tai yön yli.

2. Sekoita kananmunasta, vehnäjauhoista, sinapista ja vedestä paksuhko tahna. Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot ja hienonnettu persilja. Pyyhi koivet ylimääräisestä marinadista. Sivele nuijat munaseoksella ja kääntele lopuksi korppujauhoseoksessa. Nosta uunipellille.

3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Käännä kerran paahtumisen puolivälissä. Sekoita dipin ainekset ja anna maustua kypsennyksen ajan. Tarjoile kananuijat lämpiminä tai haaleina dippikastikkeen kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X