Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Panzanella

Panzanella on toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti, johon voit käyttää vähän kuivahtaneet leipäviipaleet. Leipä paahdetaan krutongeiksi ja joukkoon lisätään kesän kypsyttämiä tomaatteja sekä oliiveja ja kapriksia. Yksinkertaisen hyvä salaatti!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Panzanella

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl kurkku
  • 3 kpl kesäsipulia varsineen
  • 15 kpl kalamataoliivia
  • 2 rkl kapriksia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl puna- tai balsamiviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa

Krutongit

  • 4 viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Panzanella tehdään näin:

Panzanella on helppo muokata ruokaisammaksi, kun lisäät joukkoon yhden pallon revittyä mozzarellajuustoa.

  1. Mittaa kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, 1 1/2 ruokalusikallista puna- tai balsamiviinietikkaa, puoli teelusikallista suolaa, puoli teelusikallista sokeria ja 1/4 teelusikallista rouhittua mustapippuria kulhoon.
  2. Halkaise 500 grammaa kirsikkatomaatteja. Kuutioi yksi kurkku. Hienonna kolme kesäsipulia varsineen. Sekoita halkaistut kirsikkatomaatit, kurkkukuutiot, kesäsipulit, 15 kalamataoliivia ja kaksi ruokalusikallista kapriksia kastikkeen joukkoon ja jätä marinoitumaan.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuutioi neljä viipaletta hieman kuivahtanutta maalaisleipää. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi hienonnettu valkosipulinkynsi sekä 1/4 teelusikallinen suolaa  ja levitä seos uunipellille. Paahda uunissa, kunnes kuutiot muuttuvat kullankeltaisiksi. Voit paahtaa krutongit myös pannulla. Lisää öljy pannulle ja paahda leipäkuutiot valkosipulin kanssa rapeiksi.
  4. Lisää krutongit salaattiin joukkoon. Viimeistele panzanella puolikkaalla ruukulla tuoretta basilikaa.

 

Lue myös: Krutongit kahdella tyylillä – rapeat leipäkuutiot ovat parhaita itse tehtyinä

Lue myös Anna.fi: Vadelma-panzanellasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Panzanella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.