
Panzanella
Panzanella on toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti, johon voit käyttää vähän kuivahtaneet leipäviipaleet. Leipä paahdetaan krutongeiksi ja joukkoon lisätään kesän kypsyttämiä tomaatteja sekä oliiveja ja kapriksia. Yksinkertaisen hyvä salaatti!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Panzanella
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl kurkku
- 3 kpl kesäsipulia varsineen
- 15 kpl kalamataoliivia
- 2 rkl kapriksia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl puna- tai balsamiviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
Krutongit
- 4 viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Panzanella tehdään näin:
Panzanella on helppo muokata ruokaisammaksi, kun lisäät joukkoon yhden pallon revittyä mozzarellajuustoa.
- Mittaa kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, 1 1/2 ruokalusikallista puna- tai balsamiviinietikkaa, puoli teelusikallista suolaa, puoli teelusikallista sokeria ja 1/4 teelusikallista rouhittua mustapippuria kulhoon.
- Halkaise 500 grammaa kirsikkatomaatteja. Kuutioi yksi kurkku. Hienonna kolme kesäsipulia varsineen. Sekoita halkaistut kirsikkatomaatit, kurkkukuutiot, kesäsipulit, 15 kalamataoliivia ja kaksi ruokalusikallista kapriksia kastikkeen joukkoon ja jätä marinoitumaan.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuutioi neljä viipaletta hieman kuivahtanutta maalaisleipää. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi hienonnettu valkosipulinkynsi sekä 1/4 teelusikallinen suolaa ja levitä seos uunipellille. Paahda uunissa, kunnes kuutiot muuttuvat kullankeltaisiksi. Voit paahtaa krutongit myös pannulla. Lisää öljy pannulle ja paahda leipäkuutiot valkosipulin kanssa rapeiksi.
- Lisää krutongit salaattiin joukkoon. Viimeistele panzanella puolikkaalla ruukulla tuoretta basilikaa.
Lue myös: Krutongit kahdella tyylillä – rapeat leipäkuutiot ovat parhaita itse tehtyinä
Lue myös Anna.fi: Vadelma-panzanellasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Panzanella