Gluteeniton pizzapohja.
Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Gluteeniton pizzapohja

Ihanan rapea gluteeniton pizzapohja syntyy tällä ohjeella. Määrästä tulee noin 1 iso uunipellillinen tai 2 pienempää pizzaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton pizzapohja:

50 g tuorehiivaa
tai
1 ps (11 g) kuivahiivaa
4 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 rkl hunajaa tai sokeria
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
6 dl gluteenitonta jauhoseosta. (Yksi parhaista on Semperin vaalea jauhoseos, mutta myös Sunnuntai-jauhoseos toimii.)

Keskustelu

Näissä ohjeissa kannattaisi ilmoittaa erikseen, mitkä jauhot ovat luontaisesti gluteiinittomia ja mitkä sisältävät vehnätärkkelystä. Monille ei sovi venhätärkkelystä sisältävät jauhot eli luontaisesti gluteiinittomat ovat käyttökelpoisempia suuremmalle joukolle. Semperin jauhot ovat luontaisesti gluteiinittomia tai heiltä löytyy sellaisia, mutta sunnuntaijauhoissa on vehnätärkkelystä eli vehnää, josta gluteiini on poistettu. Suosittelen kaikille vain luontaisesti gluteiinittomia jauhoja. Ne sopivat monille.

Kiitos palautteestanne! Ohjetta on nyt tarkennettu. Jotta pohja ei jää liian paksuksi, sen pitää taputella kohottamisen jälkeen tarpeeksi ohueksi, sillä pohjahan kohoaa vielä lisää kuumassa uunissa. Paistoaika riippuu pohjan paksuudesta ja uunista. Tästä ohjeesta riittää kahteen pizzaan (koko vajaa pellillinen). Ohjeen voi myös puolittaa, jos haluaa tehdä vain yhden pizzan.

Tässä ei ole mitään paistoaikaa eikä kauanko pitää nostaa, tai pitääkö esipaistaa ennen täytteitä???

Katsoin tarkemmin ja pyydän anteeksi sokeuteni. Oisin poistanu kommentin mutta eihän sitä pystyny 😞

Eilen testasin ja hyvä tuli! Pohjasta tuli ihanan kuohkea. Ainoastaan kritisoin jauhojen määrää. 6dl oli liian vähän, taikina jäi liian tahmeaksi ja löllöksi.

Ihan hyvä tollakin jauhomäärällä, jos littaa taikinan pellille öljytyn leivinpaperin avulla.

Puolitin ohjeen jatein yhden pyöreän pohjan testiksi. Hyi ei hyvä ..jauhoja liian vähän jonka huomasin kohotus vaiheessa. Lisäsin kyllä kun pellille laitoin ja painelin ohuemmaksi silti paha maku ja liian tahmea. Olen noin.9eri ohjetta kokeillut ja aina tullut huonoa. Mutta kaikille toedoksi et cittarista Menu gluteeniton pizza pohja paras valmiina ! Enää en etes yritä itse. Kun tuon löysin. Tai noh yritinhän nyt …mutta kun ei päässyt hakeen ja pizza himo suuri mut näin 10 kerta toden sanoi…se menu on ilmeisesti joku tukku merkki ihan sika hyvä. Musta pohja logolla ja valko punaisella menu.

Ei se mitään kunnet osaa (9) kerran jälkeenkään. Kauheeta shittiä valmis pohjat.

Savonlinnassa on gluteeniton leipomo joka valmistaa gluteenittomia suuria pizzapohjia, niitä käyttää mm. se tunnettu pizzeria Capero

Viime vuoden alusta ollaan tehty joka perjantai pizzaa ja pyydetään aina tuttuja kylään. Välillä vieraissa on gluteenittomia ja tätä ohjetta on käytetty. Hyvää pizzaa oon saanut ja veljeni kommentti: ” Tää gluteenitonhan on sairaan hyvää!” osoitti, että nyt on oikeesti onnistuttu. Näillä modauksilla tuli priimaa:

– Tuplasin suolan määrän (resepteissä jostain syystä hyvin usein naurettava möärä suolaa ja pizza/leipä jaa mauttomaksi)
– paistoin uunissa pizzakivellä ensin pelkkää pohjaa muutaman minuutin (pizzapohjan muotoon leikatun leivinpaperin päällä ettei tuu vehnäjäämiä kivestä) ja sit täytin ja paistoin hyvän pinnan. Pohja jää helposti vaaleeksi mut esipaistaa vaikka paistinpannulla pohjan, niin voila. Rapea paistunut pohja. Itse käytän OBH Nordican Pizza Prontoa ja pinta vielä uunissa grillivastuksella.

Ei hyvä. Liian paksua taikinaa, ei saanut millään ilveellä levitettyä pellille ohuelti. Paksuksi, sitkeäksi ja raa’aksi jäi eikä edes noussut kuohkeaksi ja lopulta päälliset paloi. Olisiko jauhoja liikaa ja muutenkin liian suuri taikina yhdelle täydelle pellille. Käytin kylläkin Pirkan vaaleaa jauhoseosta. Löytyykö hyviä vinkkejä gluteenittomista jauhoista jotka sopii pitsapohjaan parhaiten? Aikoinaan Urtekramilta löytyi hyvä jauho pitsaan, mutta poistunut valikoimasta. Viljatuotteella myös onnistunut hyvin.

Hei toimituksesta! Kokeile esim. Caputo merkin gluteenittomia jauhoja. Ne kuulemma ovat tosi hyviä pizzapohjassa. Ovat Keskon valikoimissa, eli voit pyyttää lähi-K-kauppasi kauppiasta tilaamaan niitä tällä EAN-koodilla:
8014601651969

Hei toimituksesta! Kokeile esim. Caputo merkin gluteenittomia jauhoja. Ne kuulemma ovat tosi hyviä pizzapohjassa. Ovat Keskon valikoimissa, eli voit pyyttää lähi-K-kauppasi kauppiasta tilaamaan niitä tällä EAN-koodilla:
8014601651969

Kommentoi juttua: Gluteeniton pizzapohja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X