Parsa-perunasalaatti
Parsa-perunasalaatti maistuu pääsiäisaterialla kananmunien kanssa. Jätä munat rohkeasti löysäksi sisältä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Parsa-perunasalaatti
- 450 g vihreää parsaa
- ½ kg pieniä perunoita
- 2 rkl valkoista balsamicoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 4 kananmunaa
Vadelmaetikassa marinoitu punasipuli
- 2 punasipulia
- 100 g kotimaisia pakastevadelmia sulatettuna
- ½ dl laadukasta punaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
Valmistusohje
Parsa-perunasalaatti tehdään helposti näin:
- Laita punasipulit marinoitumaan edellisenä päivänä. Viipaloi kaksi punasipulia pitkittäin ohueksi. Laita viipaleet pieneen kannelliseen rasiaan tai muovipussiin. Lusikoi päälle sata grammaa sulaneita kotimaisia vadelmia, puoli desilitraa laadukasta punaviinietikkaa, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista sokeria. Sekoittele vähän ja sulje rasia. Nosta kylmään noin kymmeneksi tunniksi tai pidemmäksi aikaa. Ravista purkkia välillä.
- Kuori 450 grammaa vihreitä parsoja tarvittaessa ja poista kova kanta. Jätä odottamaan kypsennystä. Ne kypsennetään vasta kun muut ainekset ovat valmiit.
- Valmista perunat ja kananmunat. Lopuksi parsa.
- Kuori ja höyrytä puoli kilogrammaa pieniä perunoita kypsiksi. Jos käytät varhaisperunoita, niitä ei tarvitse kuoria. Laita kypsät perunat pieneen sekoituskulhoon ja mausta ne kahdella ruokalusikallisella valkoista balsamicoa, kahdella ruokalusikallisella oliiviöljyä ja yhdellä teelusikallisella sormisuolaa. Pyörittele perunat mausteseoksessa lämpiminä.
- Keitä neljä kananmunaa. M-kokoinen kananmuna kypsyy meheväksi noin viidessä minuutissa. Jos haluat jättää munan hieman valuvaksi sisältä. Keitä pidempään, jos haluat täysin kypsiä munia.
- Keitä tai grillaa parsat. Ne kypsyvät muutamassa minuutissa kiehuvassa vedessä, pannulla, parilalla tai grillissä paistaen.
- Kuori ja puolita kananmunat. Siivilöi punasipulista ylimääräinen etikka kulhoon.
- Kokoa parsa-perunasalaatti tarjoilualustalle. Halkaise munat salaatin päälle. Voit halutessasi käyttää lopun vadelmaetikan salaatinkastikkeena.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2021.
Lue myös: Parsareseptit keväiseen herkutteluun
Lue myös Anna.fi: Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsa-perunasalaatti